GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U ponedjeljak okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije

U ponedjeljak okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije
PRED LIGU NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2022 / 19:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u ponedjeljak, 19. rujna u Zagrebu uoči posljednje dvije utakmice u natjecanju po skupinama Lige nacija.

"Vatreni" će prvo ugostiti Dansku na Maksimiru 22. rujna (20.45 sati), a protiv Austrije igrat će tri dana kasnije na stadionu Ernst Happel u Beču (20.45 sati).

Svjetski doprvaci okupit će se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

Hrvatska reprezentacija će u ponedjeljak i utorak trenirati na Hitrec Kacianu, dok će u srijedu trenirati na travnjaku maksimirskog stadiona. Ogled protiv Danske je u četvrtak, a u petak slijedi novi trening u Zagrebu. U Beč se putujue u subotu, a istog dana će Ernst Happe odraditi zadnji trening uoči nedjeljne utakmice.

Nakon četiri kola, Hrvatska sa sedam bodova drži drugo mjesto u skupini, iza vodeće Danske koja ima devet bodova. Treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Hrvatska bi s dvije pobjede osigurala prvo mjesto i plasman na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine. Hrvatska do "Final Foura" može i u drugim kombinacijama, a bod joj je potreban da bi sigurno izbjegla posljednje mjesto koje vodi u Ligu B.

S obzirom na kalendar ove godine, utakmice s Danskom i Austrijom će zapravo biti i prava priprema za Svjetsko prvenstvo koje slijedi u studenom i prosincu. To je naglasio i Dalić prilikom objave popisa.

"Doveli smo se u poziciju da možemo osigurati završni turnir Lige nacija, što bi bio izvanredan rezultat u ovakvoj konkurenciji, ali znamo da neće biti nimalo lako. Idemo korak po korak, jako cijenimo oba protivnika, ali vjerujemo u sebe i naravno da idemo na dvije pobjede. Ove utakmice moramo gledati kao na pripremu za Svjetsko prvenstvo. Stoga želimo vidjeti jednu kompaktnu, natjecateljski konkurentnu i spremnu Hrvatsku, a pritom dobiti saznanja o tomu što još trebamo unaprijediti uoči Katara", zaključio je Dalić.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE