GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Roland Garrosu dopušteno 60 posto gledatelja od maksimalnog kapaciteta

U Roland Garrosu dopušteno 60 posto gledatelja od maksimalnog kapaciteta
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 16:47
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Na ovogodišnjem, odgođenom izdanju Roland Garrosa, koje bi trebalo započeti 27. rujna, bit će dopušten ulazak gledateljima do 60 posto maksimalnog kapaciteta pariškog teniskog centra, objavili su u četvrtak organizatori.

Predsjednik Francuskog teniskog saveza (FFT) Bernard Giudicelli objavio je na konferenciji za novinare da će na glavnim stadionima gledatelji moći sjediti u grupama od najviše četiri osobe, s time da između grupa mora biti jedno prazno sjedalo. Na ostalim terenima će svaka druga sjedalica morati biti prazna.

Te su odluke u skladu sa sadašnjim epidemiološkim mjerana koje su na snazi u Francuskoj, ali se mogu promijeniti, na lošije ili na bolje, ovisno o stanju s pandemijom bolesti Covid-19 u trenutku održavanja turnira.

Prema izračunima FFT-a tijekom prvih desetak dana bi se u Roland Garrosu moglo naći oko 20.000 gledatelja, dok bi u završnim danima taj broj trebao biti oko 10.000.

"Išli smo na odgovornu opciju", rekao je Guidicelli dodavši da će svi koji će ulaziti u prostor teniskog centra i kretati se njime morati nositi zaštitnu masku, dok će se za one koji će sjediti na tribinima nošenje maske biti samo preporuka.

"Ako će se situacija povoljno razvijati, u rujnu ćemo na raspolaganje staviti još ulaznica", rekao je Giudicelli.

U slučaju nepovoljnog razvoja i pojave novog vala pandemije bit će održan ždrijeb kojim će se odlučivati koje će ulaznice biti poništene.

Protokoli vezani za ponašanje i zaštitu igrača i osoblja turnira još su u izradi.

Turnir u Roland Garrosu je u svom uobičajenom terminu trebao započeti krajem svibnja, ali je zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa odgođen za jesen. Gotovo u isto vrijeme su organizatori turnira u Wimbledonu odlučili otkazati ovogodišnje izdanje, što se nije dogodilo nijednom od Drugog svjetskog rata.

Roland Garros bi tako u 2020., umjesto drugog, trebao biti treći ovogodišnji Grand Slam turnir, jer je održavanje US Opena predviđeno u ranije određenom terminu od 31. kolovoza do 13. rujna.

Tagovi: Roland Garros, Bernard Giudicelli
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE