GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA od EURA 2020 očekivala prihod od čak šest milijardi eura

UEFA od EURA 2020 očekivala prihod od čak šest milijardi eura
OČEKIVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2020 / 17:29
Autor: SEEbiz / H

NYON - Odluka Europskog nogometnog saveza (UEFA) da odgodi EURO 2020 za sljedeću godinu nije bila jednostavna za krovno tijelo europskog nogometa o čemu svjedoče prihodi od EURA 2016. godine kada je UEFA zaradila skoro dvije milijarde eura.

Euro-2016 organiziran je u deset gradova u Francuskoj, a urodio je s 1.92 milijardi eura prihoda za UEFA, kako se navodi u financijskom izvješću za razdoblje 2015-2016. To je više od 500 milijuna eura (+38%) u odnosu na izdanje EURA 2012. u Poljskoj i Ukrajini, a neki stručnjaci procjenjuju da je UEFA planirala čak 6.1 milijardi eura na EURU 2020, tvrdi agencija AFP.


Veliki dio prihoda čine prodaja televizijskih prava EURA, koje su iznosile 560 milijuna eura 2004. u Portugalu, 802 milijuna eura u 2008. (Austrija-Švicarska), 837 milijuna eura u 2012. (Poljska -Ukrajina) i 1.024 milijardi eura u 2016. (Francuska), kada je eurupsko prvenstvo prenosilo 200 TV-kanala u 230 zemalja širom svijeta.

UEFA je prije četiri godine prikupila 483 milijuna eura za komercijalna prava (marketing emisije, sponzorstva i licencna prava), a prihodi od ulaznica s oko 2,5 milijuna prodanih karata, čime je UEFA zaradila 269 milijuna eura, dok je za Euro-2020 u optjecaju bilo više od tri milijuna ulaznica.

Također, dvanaest gradova-domaćina EURA 2020 moglo je očekivati znatan financijski prihod. Tako se navodi da je Saint-Etienne, jedan od gradova-domaćina iz 2016. godine imao 45.1 milijuna eura čistih prihoda, čak 17 puta više od troškova koje je za organizaciju imao taj grad.

Tagovi: UEFA, EURO 2020, Europsko nogometno prvenstvo
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE