GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA podiže premije za Ligu prvaka

UEFA podiže premije za Ligu prvaka
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2024 / 10:11
Autor: SEEbiz
NYON - UEFA-ina Liga prvaka od iduće sezone mijenja format. Natjecanje će se proširiti.

Format s 32 kluba podijeljena u osam skupina odlazi u povijest, a u Ligi prvaka od sljedeće sezone igrat će više utakmica. Skupine u Ligi prvaka postaju stvar prošlosti, igrat će se jedinstvena liga s četiri kluba više nego dosad, njih 36.

U novom će formatu svaka momčad igrati osam utakmica umjesto šest i skupljati bodove za prolazak. Neće više igrati protiv istih protivnika doma i u gostima. Sve će momčadi biti podijeljene u četiri jakosne skupine te će svaka momčad igrati s po dvije momčadi iz svake jakosne skupine - po jednu utakmicu kod kuće i jednu na strani.

Sistem bodovanja se ne mijenja, što znači i dalje tri boda za pobjedu i jedan za remi. Prvih osam s ljestvice plasirat će se direktno u osminu finala. Momčadi plasirane od 9. do 24. mjesta igrat će drugi krug (jednu utakmicu doma i jednu u gostima) kako bi se plasirale u osminu finala.

Parove u toj kvalifikacijskoj fazi odlučit će ždrijeb, a momčadi će biti podijeljene u dvije skupine - nositelji (od 9. do 16. mjesta u ligi) i nenositelji (od 17. do 24. mjesta). Nakon toga će pobjednici igrati protiv nekog od osam najbolje plasiranih iz prvog kruga.

Međutim, nešto što se značajno mijenja je sustav nagradnog fonda koji je s dvije milijarde narastao na dvije i pol milijarde eura. Za sam plasman u natjecanje dobivat će se 18.62 milijuna eura umjesto dosadašnjih 15.64 milijuna. Pobjeda je do sada vrijedila 2.8 milijuna, što je u šest utakmica potencijalno nosilo 17.4 milijuna.

Klubovi će sad dobiti 2.1 milijun eura po pobjedi, što na kraju grupne faze zbog većeg broja utakmica može donijeti 17.6 milijuna eura. Neriješen ishod do sada je nosio 0.93 milijuna, a ubuduće će nositi 0.7 milijuna eura.

Tagovi: liga prvaka, premije, uefa
PROČITAJ I OVO
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE