GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA se uključuje u organizaciju Zlatne lopte!

UEFA se uključuje u organizaciju Zlatne lopte!
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 14:04
Autor: SEEbiz
NYON - Najprestižniju nogometnu nagradu Zlatna lopta (Ballon d'Or), od iduće godine zajednički će dodjeljivati Europska nogometna unija (UEFA) i Amauri Grupa, koja predstavlja tjednik France Football i dnevnik L'Equipe.

UEFA i Amauri Grupa, tvorac Ballon d’Ora, potpisali su ugovor o partnerstvu za suorganizaciju dodjele ove nagrade od sljedeće godine. Dogovor o suradnji postignut je sedam godina nakon što je raskinula dosadašnja suradnja između francuskih organizatora i Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Grupacija Amauri ostat će većinski vlasnik Ballon d’Ora te će i dalje nadzirati glasovanje, a bit će dodane i dvije nove kategorije – za najboljeg trenera i trenericu godine.

Svečana dodjela ove prestižne nagrade održana je u Parizu, no iz Amauri grupe danas su najavili da postoji mogućnost da se ubuduće organizira i u drugim europskim metropolama.

“To je susret dva najbolja brenda u nogometu. S jedne strane Ballon d’Or, a s druge UEFA koja ima najbolje natjecanje na svijetu. Tako da je bilo logično napraviti nešto zajedno. Svi igrači san o osvajanju UEFA natjecanja i Zlatne lopte”, rekao je prvi čovjek UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Ugovor također znači da će Uefa ukinuti nagradu za igrača godine dodijeljenu u kolovozu, ali će dodijeliti nagrade za igrača sezone za svako svoje klupsko natjecanje. Posljednji Ballon d’Or dodijeljen je u ponedjeljak – po osmi put pripao je Argentincu Lionelu Messiju, dok ju je u ženskoj konkurenciji prvi put osvojila Aitana Bonmati.

Magazin France Football osmislio je Zlatnu loptu koja je prvi put dodijeljena 1956. godine.

Tagovi: zLATNA LOPTA, fRANCE fOOTBALL, uefa
PROČITAJ I OVO
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE