GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

UEFA ukida financijski fair play i uvodi novi sustav

UEFA ukida financijski fair play i uvodi novi sustav
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2021 / 14:12
Autor: SEEbiz / H
ŽENEVA - Prije točno deset godina Uefa je, u pokušaju da zaustavi sve veće razlike između malih i velikih klubova, uvela pravilo koje je nazvala financijski fair play.

Financijski fair play je skup propisa koji su trebali rezultirati dugoročnom održivošću klubova, koji pod prijetnjom sankcijama ne smiju trošiti više od onog što zarađuju.

Spomenuto Uefino pravilo uvedeno je 2011. kao reakcija na tada veliku svjetsku recesiju koja je najviše pogodila tradicionalne nogometne nacije poput Italije i Španjolske. Glavna je ideja bila dovesti klubove u red i uspostaviti solventnost, kako bi se igračima zajamčilo isplaćivanje plaća. Osnovni mehanizam uspostave te sigurnosti bio je obaveza prema klubovima da ne smiju trošiti više od onoga što su zaradili.

Ipak, izgleda da je tom pravilu odzvonilo. Pod očitim pritiskom najbogatijih klubova Uefa je popustila i kako stvari stoje, ukinut će postojeće pravilo.

Ugledni talijanski novinar Tancredi Palmeri na Twitteru je objavio kako će Uefa ukinuti financijski fair play te će uvesti novi sustav koji će klubovima dati puno više slobode pri trošenju novca.

Ukratko, to znači da najbogatiji klubovi više neće imati prepreke pri transferima i da će u budućnosti moći trošiti bez ograničenja.

Tagovi: UEFA, financijski fair play, Tancredi Palmeri
PROČITAJ I OVO
Engleski klubovi glasali za zadržavanje VAR-a
VAR
Engleski klubovi glasali za zadržavanje VAR-a
LONDON - Klubovi u elitnoj engleskoj nogometnoj ligi izglasali su danas nastavak korištenja VAR sustava, odnosno tehnologije video asistenta suca, i u nadolazećoj sezoni.
Kada bi se Đoković mogao vratiti nakon operacije koljena?
OPORAVAK
Kada bi se Đoković mogao vratiti nakon operacije koljena?
PARIZ - Novak Đoković je zbog pucanja meniskusa desnog koljena bio primoran odustati od nastupa u četvrtfinalu Roland Garrosa i meča protiv Caspera Ruuda.
Luka Božić odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju
KOŠARKA
Luka Božić odbio igrati za hrvatsku reprezentaciju
ZAGREB - Hrvatska košarkaška reprezentacija od 2. do 7. srpnja u grčkom Pireju igrat će kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koje će se od 26. srpnja do 11. kolovoza održati u Parizu.
Modrić potpisao novi ugovor s Realom
UGOVOR
Modrić potpisao novi ugovor s Realom
ZAGREB - Kapetan hrvatske reprezentacije u subotu je osvojio novi naslov prvaka Europe s madridskim klubom, a danas je produljio ugovor na još jednu sezonu, do lipnja 2025.
Zvonimir Manenica novi predsjednik Uprave Dinama
IMENOVANJA
Zvonimir Manenica novi predsjednik Uprave Dinama
ZAGREB - Na sjednici Izvršnog odbora Dinama doneseno je više ključnih odluka kojima je nova vrhuška kluba nastavila postupak rekadroviranja upravne strukture u klubu. U tom smislu, najvažnija odluka je ona da je Zvonimir Manenica novi predsjednik Uprave kluba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE