GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukić i Simon vratili su se u reprezentaciju Hrvatske

Ukić i Simon vratili su se u reprezentaciju Hrvatske
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2020 / 19:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Veljko Mršić objavio je popis igrača na koje računa u kvalifikacijama za Euro.

Hrvatski košarkaši okupljaju se 16. veljače, a pet dana kasnije igraju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo 2021. protiv Švedske u dvorani Dražen Petrović. Hrvatska potom gostuje u Nizozemskoj 24. veljače. U skupini je još i Turska, a tri najbolje plasirane reprezentacije izborit će nastup na Euru. Grupna faza Eurobasketa igra se u četiri države, Italiji, Gruziji, Češkoj i Njemačkoj, dok se završna faza igra u Berlinu.

Veljko Mršić u reprezentaciju je vratio Krunu Simona i Roka Ukića. Nekadašnji kapetan Ukić, rekorder po broju nastupa te iza Bojana Bogdanovića i Dina Rađe treći strijelac u povijesti Hrvatske, od reprezentacije se oprostio 2017. godine, dok je Simon službeno otišao godinu dana kasnije, ali je bio dostupan u kvalifikacijama za SP te je najavio da će opet pomoći ako ga momčad bude trebala. Savez je odlučio da su bivši igrači potrebni Hrvatskoj, a oni su poziv prihvatili. Veliki motiv za njih su Olimpijske igre u Tokiju, za koje će se reprezentacija boriti na kvalifikacijskom turniru u Splitu, a Simon i Ukić bit će tu.

Ukić se nakon odlaska zakačio s Dinom Rađom, jednim od ključnih ljudi Saveza, jer je otvoreno govorio o problemima u hrvatskoj košarci. Rađa mu je odgovorio da nema pravo glasa jer Hrvatskoj nije donio medalju, a imao je priliku to učiniti tijekom desetljeća koje je proveo u reprezentaciji. Teške riječi odlučili su ostaviti sa strane i zajedno opet krenuti u borbu za veliko natjecanje. Simonova želja da bude dio reprezentacije nije upitna, ali imao je problema s klubom koji ga nije dužan pustiti, pa je Savez dopisima i molbama izborio njegov povratak.

Veliko pojačanje izbornik Mršić dobio je u stručnom stožeru reprezentacije kojem je priključen Damir Mulaomerović. Legendarni Mula od prošle godine trenira Slobodu iz Tuzle, gdje je ranije i započeo trenersku karijeru. U međuvremenu je radio u Ciboni, vodio Prištinu te reprezentacije Bosne i Hercegovine (2016.) te Kosova (2018.-2019.).

Tagovi: Roko Leni Ukić, Kruno Simon, hrvatska košarkaška reprezentacija, Veljko Mršić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE