GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uli Hoeneß objasnio otkaz Salihamidžiću

Uli Hoeneß objasnio otkaz Salihamidžiću
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2023 / 17:05
Autor: SEEbiz
MUNCHEN - Hasan Salihamidžić skupa sa Oliverom Kahnom razriješen je dužnosti sa pozicije sportskog direktora kluba minhenskog Bayerna odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka u sezoni, a legendarni Uli Hoeneß objasnio je kako se sve odigralo i zašto je dobio otkaz.

Bayern je danas u dramatičnom finišu sezone u Bundesligi došao do još jednog naslova šampiona Bundeslige i to pogotkom Musiale u 89. minuti utakmice u Kolnu, ali ni to nije spasilo Salihamidžića i Kahna.

Legendarni Hoeneß već godinama važi za "sivu" eminenciju i najutjecanijeg čovjeka u Bayernu, a od ranije je poznato da je Salihamidžić bio njegov čovjek od povjerenja, no došlo je vrijeme za promjene.

"Htjeli smo da Hasan i Oliver o otkazu saznaju direktno od nas. Potrudili smo se da to ne saznaju čak ni igrači prije ili za vrijeme utakmice u Kolnu. Također, uspjeli smo i u drugom naumu, a to je da nakon utakmice to prvo kažemo igračima, a onda objavimo javno", objasnio je Hoeneß u intervju za Süddeutsche Zeitung.

Salihamidžiću je presudila iznenadna smjena trenera Juliana Nagelsmanna, za koju je mladi stručnjak praktično saznao iz medija, a što je njemačka javnost žestoko zamjerila Braci.

"Nevjerovatno, ali ni ja ni predsjednik Herbert Heiner nismo znali baš ništa o tome da se sprema otkaz treneru Julianu Nagelsmannu. To je neprihvatljivo. Dan prije nego što će Nagelsmann biti otpušten, Braco mi je stajao na vratima i rekao: 'Želimo to napraviti i već smo to odlučili.' Dakle, on i Oliver, bez znanja i konsultacija s nama iz vrha kluba. Na to sam rekao Hasanu: Istina je da moramo biti kritični prema Nagelsmannu nakon loših rezultata u zadnje vrijeme, ali otpustiti trenera deset dana prije derbija prvenstva s Borussijom je pogrešno. Drugo, ako baš insistirate na otkazu treneru, to se mora izvesti da bude potpuno korektno i diskretno", objasnio je Hoeneß.

Dodao je da su Kahn i Salihamidžić su na svoju ruku otpustili Nagelsmanna, što im je u konačnici presudilo i da osvojena titlua Bayerna nema veze s otkazima.

"Ne možemo odluke tako važne za budućnost donositi ovisno o tome hoće li Dortmund zabiti za pobjedu i naslovu 97. minuti ili ne. Ne ide to tako. Braco i Oliver su jednostavno morali otići kako god Bundesliga završila", objasnio je Hoeneß.

Prema informacijama bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine će bavarski gigant tako isplatiti između šest i osam miliona eura.

Legendarni Brazzo je funkciju sportskog direktora Bayerna obnašao od 2017. godine i od tada je sa Bayernom osvojo čak 12 trofeja, među kojima je i jedan naslov Lige prvaka. Ugovor je imao do ljeta 2026. godine.

Tagovi: Uli Hoeneß, Hasan Salihamidžić, Bayern, Oliver Kahn
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE