GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umro olimpijac Srećko Štiglić

Umro olimpijac Srećko Štiglić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 16:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Zagrebu je, u četvrtak 10.rujna, u 78. godini umro istakmuti hrvatski atletičar u bacanju kladiva i olimpijac Srećko Štiglić.

Rođen je 11. lipnja 1943. godine u Zagrebu, a tijekom karijere bio je član zagrebačkih atletskih klubova Dinamo od 1957., a potom i Mladost, ali je veći trag ostavio u Dinamu u kojem je stakao status jednog od najuspješnijih Dinamovih atletičara svih vremena.

Sudionik je Olimpijskih igara 1972. u Munchenu gdje je u bacanju diska zauzeo 14 mjesto, dok je na mediteranskim igrama u bacanju kladiva osvojio tri medalje i to: brončanu u Izmiru 1971., zlatnu 1975. u Alžiru te brončanu na MI u 1979. u Splitu.

Srećko Štiglić je bio višegodišnji hrvatski rekorder u bacanju kladiva, a hicem od 71, 36 metara četvrti je na listi svih vremena u Hrvatskoj i prvi hrvatski bacač kladiva koji je,1972. godine, prebacio daljinu od 70 metara.

Odlične rezultate Štiglić je postizao i na balkanskim prvenstvima, a sudjelovao je i na europskim prvenstvima te 68 puta nastupio za atletsku reprezentaciju Jugoslavije.

Bio je proglašen najboljim atletičarem Hrvatske 1971. i 1972. godine, dok je na prvom prvenstvu samostalne Hrvatske 1992. osvojio naslov prvaka u bacanju kladiva.


Nakon završetka aktivne atletske karijere uspješan je bio i u natjecanjima veterana, a mnogi će ga pamtiti i kao uglednog i uspješnog zagrebačkog obrtnika.

Foto: Sportska televizija

Tagovi: Srećko Štiglić, atletski klub Dinamo, Olimpijske igre, Mediteranske igre u Splitu
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE