GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Umro Viktor Ponedjeljnik

Umro Viktor Ponedjeljnik
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2020 / 11:25
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Jedan od najboljih ruskih nogometaša svih vremena Viktor Ponedjeljnik umro je u nedjelju u 83. godini, objavio je Ruski nogometni savez.

Ponedjelnjik je najzaslužniji što je SSSR-a na Europskom prvenstvu 1960. godine u Francuskoj osvojio zlato, a u finalu na Parku prinčeva u Parizu Ponedjelnjik je zabio pogodak u 113. minuti produžetka za pobjedu nad Jugoslavijom.

Rođen je u Rostovu na Donu, igrao je za CSKA i moskovski Spartak, dok je kao član reprezentacije SSSR-a odigrao 29 utakmica i postigao 20 golova. Osim europskog zlata ima i srebro na Europskom prvenstvu 1964. godine u Španjolskoj.

Nakon igračke karijere, Viktor Ponedjeljnik radio je kao nogometni trener i sportski novinar.

Foto: TASS

Tagovi: Viktor Ponedjeljnik, Sovjetski savez, CSKA Moskva, Spartak Moskva, Rusija
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE