GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vahid Halilhodžić prvi iskoristio novo pravilo FIFA-e

Vahid Halilhodžić prvi iskoristio novo pravilo FIFA-e
REGULATIVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2020 / 16:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - FIFA je prije nešto više od mjesec dana odlučila da će igrači u određenim okolnostima imati mogućnost mijenjanja reprezentacija.

Dosad igrači koji su odigrali barem jednu minutu u službenim utakmicama za pojedinu reprezentaciju nisu imali pravo odlaska u neku drugu, osim u iznimnim slučajevima.

Ti slučajevi su dosad vrijedili samo za igrače koji su odlazili u nove reprezentacije, kao što je bilo Kosovo. Kad je Kosovo primljeno u Uefu i Fifu, svi igrači koji su imali kosovsko državljanstvo, a igrali su za neke druge reprezentacije, mogli su zaigrati za Kosovo.

Sljedeće godine bi svaki igrač koji iz bilo kojeg razloga može igrati za dvije ili više reprezentacija (dvojno državljanstvo, naturalizacija ili mogućnost naturalizacije) trebao moći promijeniti "nogometno državljanstvo".

Naravno, odluka Fife neće značiti da igrači mogu mijenjati reprezentacije kao klubove. Pravilo je jasno: ako je neki igrač do svoje navršene 21 godine zabilježio tri ili manje nastupa u službenim utakmicama reprezentacije, a to su kvalifikacije za velika natjecanja i velika natjecanja, onda ima pravo promijeniti pripadnost. Doduše, od njegovog posljednjeg nastupa za reprezentaciju moraju proći najmanje tri godine.

Igrač zbog kojeg se Fifa odlučila na ovo revolucionarno pravilo je bivši nogometaš Barce, a sad napadač Seville Munir El Haddadi. Haddadi je na SP-u u Rusiji želio nastupiti za Maroko, ali kako je prije šest godina jednom zaigrao za Španjolsku (13 minuta u kvalifikacijama za Euro 2016.), to mu je bilo onemogućeno.

Njegov slučaj završio je na CAS-u, koji je presudio protiv njega, ali sada će moći igrati za Maroko jer su prošle tri godine od njegovog posljednjeg nastupa za Španjolsku.

Izbornik Maroka Vahid Halilhodžić među prvima je iskoristio novo pravilo i pozvao je Haddadija za utakmicu između Maroka i DR Konga.

Tagovi: Vahid Halilhodžić, Maroko, FIFA, Munir El Haddadi
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE