GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valdas Dambrauskas novi trener Gorice

Valdas Dambrauskas novi trener Gorice
ANGAŽMAN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.02.2020 / 19:21
Autor: SEEbiz
VELIKA GORICA - Hrvatski nogometni prvoligaš Gorica predstavio je u utorak novog trenera, a to je 43-godišnji Litvanac Valdas Dambrauskas, koji je naslijedio Sergeja Jakirovića.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je u engleskom niželigašu Kingsbury London Tigers, a potom je vodio kadetsku (U-17) i juniorsku (U-19) reprezentaciju Litve. Nakon toga slijedili su angažmani u litvanskim klubovima, jednu godinu vodio je Ekranas Panevežys pa zatim tri sezone Žalgiris, s kojim je dvaput osvajao domaće prvenstvo. Posljednje tri godine vodio je latvijski RFS iz Rige.

"Znam ambicije kluba, a sa sadašnjim sportskim direktorom Gorice (Mindaugas Nikoličius) radio sam tri godine u Žalgirisu. Goricu sam gledao nekoliko puta i znam da su pobjeđivali hrvatske top momčadi kao što su Rijeka i Hajduk. Ekipa ima taj potencijal i želim da se vratimo na taj put", kazao je Dambrauskas.

Gorica je trenutno šesta u Prvoj HNL-a sa 31 bodom. Do kraja prvenstva ostalo je 13 kola, a od pozicija koje vode u Europu dijeli ju sedam bodova. U proljetnom nastavku prvenstva Gorica je ostvarila dva remija i dva poraza, a u subotu je pretrpjela najteži poraz otkako igra u Prvoj HNL, izgubivši sa 0-6 na Poljudu od Hajduka. Nakon toga trener Jakirović dobio je otkaz.

Tagovi: Valdas Dambrauskas, HNK Gorica, Sergej Jakirović
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE