GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Valverde Barceloni oprostio 36 milijuna eura

Valverde Barceloni oprostio 36 milijuna eura
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.01.2020 / 14:52
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Barcelona se prema prije par dana otpuštenom treneru Ernestu Valverdeu ponijela sramotno, nedostojno kluba takve veličine.

Način na koji je tražila novog trenera dok je još imala aktualnog, te na koji je njega otpisala, natjerao je klupske ikone Guardiolu i Iniestu da javno izraze ogorčenje potezima Barcelone i podršku Valverdeu.

Pep je komentirao: "Žao mi je Ernestea, on ovo nije zaslužio. Kao barcelonista me boli gledati kako se klub odnosi prema svom treneru."

Iniesta se slaže: "Klub se jako ružno ponio prema čovjeku koji je njegov i koji mu je u dvije sezone donio dva naslova prvaka Španjolske. Ne samo što nisu stali iza njega, nego su dok je on još bio trener pregovarali s nizom drugih kandidata."

Jutro nakon što je Valverde otpušten, a njegovo mjesto preuzeo Quique Setien, katalonski i madridski mediji iznijeli su detalje kako je Barcelona prvi put nakon 2003. i Louisa Van Gaala dala otkaz treneru.

Prenosili su otkriće Cadene SER, najslušanije radiopostaje u zemlji: Valverde je sastanak s Josepom Mariom Bartomeuom, predsjednikom Barcelone, napustio kao trener kluba, iako je bio uvjeren da će na njemu dobiti otkaz. Otišao je kući spremiti se za popodnevni trening, kada ga je u vrijeme ručka nazvao njegov agent i priopćio mu da su njemu, također telefonski, iz kluba priopćili da više nije trener.

Umjesto osvete, Valverde je klubu koji ga je tako ružno potjerao pokazao kakvog je gospodina imao za trenera. Mundo Deportivo piše da je na sastanku Valverdeovog agenta Inakija Ibaneza i Oscara Graua, jednog od ključnih ljudi kluba, u hotelu Sofia u Barceloni, na kojem su dogovarali detalje rastanka, zastupnik otpuštenog trenera rekao da se Valverde odriče još godinu i pol plaće od Barcelone.

Njemu je naime ugovor trajao do ljeta 2021. i prema klauzuli u njemu, u slučaju otkaza na Valverdeovu štetu, odnosno ako bi do toga došlo tako da ga Barcelona otpusti, on je imao pravo primati plaću od kluba do kraja raskinutog ugovora. Sada se dogodilo upravo to, ali Valverde nije htio primati basnoslovnu plaću od Barcelone dok sjedi kući ili na klupi nekog drugog kluba.

Kada je Valverde u veljači prošle godine potpisao novi ugovor s Barcelonom, ugledni L'Equipe pisao je da je on drugi najplaćeniji trener u Europi. Valverde je u Barceloni zarađivao 24 milijuna eura bruto, prije poreza. Više od njega prima samo Diego Simeone u Atleticu, 40 milijuna eura, dok Pep Guardiola u Manchester Cityju dobiva 23 milijuna eura, navodi isti izvor.

Valverde se dakle odrekao 36 milijuna eura bruto koje je trebao dobiti od Barcelone. Mundo Deportivo piše da su u klubu, oduševljeni ovim njegovim potezom, otpuštenom treneru dali raskošnu otpremninu.

Tagovi: Ernesto Valverde, Barcelona, Pep Guardiola
PROČITAJ I OVO
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
ODLAZAK
Mbappe objavio da odlazi iz PSG-a
PARIZ - Kylian Mbappe (25) napušta Paris Saint-Germain na kraju sezone.
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
USPJESI
Italija i Njemačka zaradile dodatno mjesto u Ligi prvaka
ZAGREB - Italija i Njemačka zaradile su dodatno mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone nakon što su njihovi klubovi ove sezone ostvarili dobre rezultate u europskim natjecanjima, objavila je u petak krovna europska nogometna organizacija UEFA.
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
USUSRET DERBIJU
Zekić: Idemo na noge budućem prvaku
OSIJEK - Osijek u 34. kolu SuperSport HNL-a gostuje na Maksimiru kod Dinama. Trener Osijeka Zoran Zekić derbi dočekuje u dobrom raspoloženju.
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
TRANSFERI
Dinamo dovodi Čavlinu, vraća se Bočkaj
ZAGREB - Dinamo u subotu u 19:30 na gotovo rasprodanom Maksimiru u 34. kolu SuperSport HNL-a dočekuje Osijek. Momčad Sergeja Jakirovića pobjedom može osvojiti titulu prvaka ako Rijeka ranije (17:00) ne pobijedi u Varaždinu.
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NBA
Charles Lee novi trener Charlotte Hornetsa
NEW YORK - Košarkaše Charlotte Hornetsa od sada će voditi trener Charles Lee koji je zamijenio Stevea Clifforda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE