GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vardar dobiva novog predsjednika i dodatak imenu

Vardar dobiva novog predsjednika i dodatak imenu
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 22:43
Autor: SEEbiz / H
SKOPJE - Aktualni europski rukometni prvak skopski Vardar u završnoj je fazi promjene vlasnika. Nakon šest godina Rus Sergej Samsonenko se povlači, klub će preuzeti novi-stari predsjednik Mihajlo Mihajlovski, a dobit će i dodatak imenu.

"U posljednjoj smo fazi preuzimanja kluba od Sergeja Samsonenka, a zatim ćemo pristupiti registraciji novog subjekta koji će imati i dodatak u imenu i zvat će se Vardar 1961", rekao je Mihajlovski u razgovoru za televiziju Telma.

Mihajlovski je u klubu bio do 2013. kada je Vardar preuzeo ruski tajkun. Mihajlovski je tada izabran za počasnog predsjednika kluba, a potom i za predsjednika regionalne SEHA lige. Sada se ponovo vraća za kormilo.

"Naš cilj je izgraditi momčad koja može doći do četvrtfinala Lige prvaka, možda i do Final Foura. Želim snažnu momčad za SEHA ligu i dvostruku krunu u Makedoniji," rekao je Mihajlovski dodavši kako će momčad sponzorirati nekoliko kompanija.

"Želim da klub zadrži renome dvostrukog europskog prvaka."

Vardar je u posljednje tri sezone dva puta osvojio naslov europskog prvaka. U sezoni 2016/17. u finalu je pobijedio PSG (24-23), a prošle sezone Veszprem (27-24). Međutim, ove sezone neće braniti naslov nakon što je EHF odredio da će na Final Fouru u prosincu nastupiti Barcelona, Vesprem, PSG i Kiel.

Od šampionske "crveno-crne" momčadi u klubu su ostali kapetan Stojanče Stoilov, naš Ivan Čupić, Timur Dibirov, Kristijan Disinger i Gleb Kalaraš. Novi investitor je potvrdio i dolazak francuskog vratara Robina Cantegrela, a pregovara se i s mladim makedonskim reprezentativcem Nenadom Kosteskim iz PPD Zagreba.

Dio makedonskih medija navodi kako bi se u Skoplje mogao vratiti i hrvatski reprezentativac Igor Karačić koji je u Vardaru proveo sedam godina prije nego što je lani preselio u Vive Kielce.

Mihajlovski je potvrdio kako su u tijeku i pregovori s Portugalcem Miguelom Martinom Soaresom iz Porta.

"On nije potpisao ugovor kao što su objavili mediji. Ali je istina kako pregovaramo," kazao je prvi čovjek Vardara.

Tagovi: Vardar, Mihajlo Mihajlovski, Igor Karačić, Miguel Martin Soares, Sergej Samsonenko, Stojanče Stoilov, Ivan Čupić, Timur Dibirov, Kristijan Disinger
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE