GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Velika pobjeda Warriorsa u Memphisu

Velika pobjeda Warriorsa u Memphisu
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2022 / 06:49
Autor: SEEbiz / H
MEMPHIS - Teško izborenu, ali veliku pobjedu ostvarili su Golden State Warriorsi u prvoj utakmici konferencijskog polufinala doigravanja za NBA prvaka svladavši u Memphisu domaće Grizzliese sa 117-116.

U dramatičnoj završnici sve se vrtilo oko Klaya Thompsona koji je 39.7 sekundi prije kraja izborio "mrtvu loptu", a potom na 36.6 sekundi do sirene pogodio, pokazalo se, pobjedničku tricu za 117-116.

Uspjeli su gosti u sljedećem napadu obraniti ulaz Ja Moranta, kojega je blokirao Stephen Curry, da bi na 6.7 sekundi prije kraja Thompson dobio dva slobodna bacanja. No, oba je promašio, a lopta je nakon skoka izašla izvan granica igrališta. Suci nisu bili sigurni tko je njome posljednji igrao, a treneri nisu imali mogućnost za "izazov" pa je doneseno solomonsko rješenje - podbacivanje na sredini igrališta. Loptu su dobili Grizzliesi i odmah zatražili minutu odmora.

Preostalo su im 3.6 sekundi za pobjednički koš. Akcija je bila pripremljena za Moranta kojeg je pod košem dočekao "tragičar" Thompson i natjerao ga na promašaj pri polaganju te tako, ipak, donio pobjedu svojoj momčadi.

Grizzliesi su u prve dvije i pol četvrtine bili bolja momčad, ali su doživjeli energetski pad pred kraj trećeg i početkom četvrtog dijela, što su gosti iskoristili i serijom 9-0 na 8:25 minuta prije kraja prvi i jedini put u dvoboju došli do dvoznamenkaste prednosti (103-93). U dvije minute je Memphis odgovorio serijom 9-0 i došao na koš zaostatka (103-102).

U završne dvije i pol minute Memphis je triput dolazio do vodstva, ali su Warriorsi svaki put našli način u sljedećoj akciji doći do izjednačenja.

Sjajnu utakmicu je za Warriorse odigrao Jordan Poole koji bio najbolji igrač pobjednika sa 31 košem, devet asistencija i osam skokova. Stephen Curry je postigao 24 poena, pogodivši pet trica iz 12 pokušaja, ali je zadnje tri promašio. Andrew Wiggins je dodao 17 koševa uz osam skokova, a Thompson je završio sa 15 poena šutirajući iz igre 6/19.

Svakako valja istaknuti i da je gostujuća momčad cijelo drugo poluvrijeme igrala bez Draymonda Greena koji je zbog grubog prekršaja zaradio isključenje 78 sekundi prije kraja druge četvrtine.

Ja Morant je bio na rubu "triple-double" učinka sa 34 koša, 10 asistencija i devet skokova. Najbolju utakmicu u NBA karijeri odigrao je Jaren Jackson Jr. koji je postigao 33 koša, šutirajući za tricu 6/9, a tome je dodao i 10 skokova. Značajan doprinos da je i De'Anthony Melton sa 14 poena i sedam skokova, dok je 12 poena uz devet skokova imao Brandon Clarke. Memphisu je za pobjedu nedostajao bolji napadački učinak Dillona Brooksa (osam poena, šut 3/13) i Desmonda Banea (devet poena, šut 3/10).

Druga utakmica serije na rasporedu je u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (3.30 sati), a ponovno će se igrati u FedEx Forumu u Memphisu.

Tagovi: Golden State Warriors, Stephen curry, Klay Thompson
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE