GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki preokret Burnleya, Norwich ispao

Veliki preokret Burnleya, Norwich ispao
PREMIERSHIP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2022 / 20:43
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Nogometaši Burnleya 2-1 (0-1) pobjedom na gostovanju kod Watforda do koje su stigli preokretom u završnici dvoboja napravili su veliki korak ka ostanku u Premier ligi, a taj je rezultat i teoretski izbacio iz lige Norwich City uz njegov 0-2 (0-1) poraz na gostovanju kod Aston Ville.

Watford je poveo protiv Burnleya u otvaranju utakmice autogolom Tarkowskog (8-ag), a taj je rezultat vrijedio sve do 83. minuta da bi onda Cork (83) i Brownhill (86) kreirali veliki preokret.

Ovom pobjedom Burnley je skočio na 16. mjesto ljestvice sa 34 boda, koliko ima i 17. Leeds United, a pet manje uz dvije utakmice manje ima 18. Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja. Watfordu je nakon ovoga poraza ostala tek teorijska nada u sotanak, ostao je na 22 boda, odnosno 12 manje od Burnleya i Leedsa, a kako do kraja sezone ima za odigrati još četiri utkamice može se spasiti ispadanja samo ako pobijedi u sve četiri, a Burnley i/ili Leeds više ne osvoje niti jedan bod.

Aston Villa je do pobjede protiv Norwicha stigla golovima Watkinsa (41) i Ingsa (90+3). Norwich je tako ostao posljednji sa 21 bodom, odnosno 13 manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih. Aston Villa je sada 13. sa 40 bodova.

Ranije u subotu su igrači Liverpoola zasjeli su na vrh ljestvice engleskog prvenstva na barem pet sati zahvaljujući minimalnoj 1-0 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Newcastle Uniteda u prvom susretu 35. kola. Jedini pogodak na utakmici postigao je keita u 19. minuti, ali uz obilatu pomoć "djelitelja pravde" Marinera. Naime, u začetku akcije koja je završila golom Milner je nakon lošeg proigravanja napravio grub prekršaj na Schaeru, koji mu je oteo loptu, sve se to dogodilo u neposrednoj blizini Marinera koji je pustio da se igra nastavi. Potom je Keita primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, odličnom varkom poslao domaćeg vratara Dubravku na tlo, a zatim s pet metara pogodio mrežu. Iako je ozlijeđeni Schaer ostao ležati na travnjaku samodopadni Mariner nije želio niti otići pogledati snimku incidenta već je pokazao na centar.

Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao pa je Liverpool preuzeo vrh ljestvice sa 82 boda, dva više od drugog Manchester Cityja koji od 18.30 sati gostuje kod Leeds Uniteda.

Newcastle je deveti sa 43 boda.

Tagovi: Burnley, Norwich City
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE