GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki rival prozvao Hrgovića

Veliki rival prozvao Hrgovića
PROVOKACIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 17:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zanimljivu boksačku večer imali smo sinoć. Filip Hrgović u Klagenfurtu je trinaesti puta nastupio u profesionalnoj karijeri, a upisao je jednako toliko slavlja. Marko Radonjić (22-1-0, 22 KO) nije imao šanse i 'El Animal' se lakoćom obračunao protiv Crnogorca. Borba je prekinuta neposredno prije početka četvrte runde.

Istovremeno u Francuskoj, točnije u Parizu na kultnom teniskom Roland Garros stadionu odvijao se meč još jednog hrvatskog teškaša. Petar Milas je u najvećoj borbi svoje dosadašnje karijere tražio veliko iznenađenje protiv Francuza Tonyja Yoke. Nažalost, Milas nije uspio te je izgubio nokautom u sedmoj rundi borbe.

Neporaženi Francuz osvajač je zlatne medalje na Svjetskom amaterskom prvenstvu u boksu koje se održalo 2015. godine u Dohi. Amatersku karijeru Yoka je okrunio 2016. godine u Rio de Janeiru osvojivši i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Na oba spomenuta turnira savladao je našeg Filipa Hrgovića dok 'El Animal' ima jednu pobjedu nad Yokom. Ostvario ju je 2010. godine u Bakuu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u boksu koje je Hrgović ujedno i osvojio, piše Fight Site.

Dakle, Yoka i Filip Hrgović povlače određeno rivalstvo još iz amaterskih dana. Obojica su nakon Igara u Rio de Janeiru napravili tranziciju u profesionalni boks i njihove karijere napreduju gotovo paralelno. Hrgović ima dva nastupa i dvije pobjede više, no moglo bi se reći da zajednički koračaju prema samom vrhu.

Ipak, čini se kako Yoka želi zaustaviti ili barem privremeno usporiti Filipa Hrgovića na njegovom putu. Naime, Francuz je još uoči borbe protiv Milasa u razgovoru za RTL najavio da će nokautirati Petra Milasa te da bi mu Filip Hrgović zapravo bio adekvatniji protivnik. RTL je u svom sinoćnjem programu objavio informaciju da je Yoka i nakon borbe prozvao 'El Animala', a preostaje nam pričekati reakciju Hrgovića koji je Martina Bakolea najavio kao najizglednijeg protivnika u svom idućem nastupu. Francuz u razgovoru s medijima nakon borbe nije propustio priliku pohvaliti i Petra Milasa.

''Večeras sam morao biti vrlo strpljiv. Već sam rekao, on je boksač koji ima enormne kvalitete i protiv kojega sam morao čekati. Morao sam igrati na svoje kvalitete. Znao sam da će on započeti snažno, da je brz i da će se puno kretati. Tako je i bilo, ali bio sam strpljiv. Naporno sam radio i znao sam da će se isplatiti',' rekao je Yoka.

Tagovi: Tony Yoka, Filip Hrgović, Petar Milas
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE