GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki skandal: Danci prijete istupanjem iz FIFA-e

Veliki skandal: Danci prijete istupanjem iz FIFA-e
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2022 / 20:54
Autor: SEEbiz / klix.ba
KOPENHAGEN - Predstavnici Nogometnog saveza Danske spremni su pokrenuti raspravu o istupanju iz FIFA-e, nakon što su ušli u sukob s Međunarodnom nogometnom federacijom oko zabrane nošenja kapetanske trake "One Love".

Danci nisu jedina europska reprezentacija koja se izborila za nošenje spomenutih kapetanskih vrpci na Svjetskom prvenstvu, a osim njih još šest reprezentacija imalo je u planu ovim vrpcama podržati LGBTQ+ populaciju, no na kraju su sve bile prisiljene odustati od te ideje.

Naime, FIFA je zaprijetila da će sve kapetane koji istrče s tim trakama kazniti žutim kartonom na samom početku utakmice, no Danci otkrivaju da to nije jedina, već minimalna kazna. Direktor Nogometnog saveza Danske Jakob Jensen objasnio je o čemu se radi.

“Engleska je 21. studenoga pozvala na hitan sastanak s FIFA-om, gdje su im rekli da u najboljem slučaju mogu kazniti kapetane žutim kartonom i da postoji šansa da ih uopće ne puste na teren, kao i Raspravljalo se o tome ima li FIFA uopće zakonsku osnovu za žute kartone, a na kraju se pokazalo da ima", rekao je Jensen.

Nakon svega oglasio se i predsjednik Nogometnog saveza Danske Jesper Moller koji je rekao da se ova reprezentacija čak planira povući iz FIFA-e i osnovati novi savez.

"Uskoro ćemo imati izbore u FIFA-i na kojima glasa 211 zemalja, a Gianni Infantino navodno ima 207 zemalja koje ga podržavaju. Danska nije među njima niti će biti", rekao je i nastavio:

"Istupanje iz FIFA-e nije nešto što smo sada smislili. Naš stav je vrlo jasan već neko vrijeme, a radimo i na osnivanju organizacije u nordijskoj regiji, jer neće biti lako ako se sami povučemo. Međutim, vidjet ćemo kako vratiti povjerenje u FIFA-u, moramo dobro razmisliti o tome što se dogodilo i onda s nordijskim kolegama dogovoriti strategiju.”

Tagovi: FIFA, SP u Kataru, Jakob Jensen
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE