GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veljko Mršić preuzima Zadar

Veljko Mršić preuzima Zadar
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZADAR - Veljko Mršić novi je trener Zadra. Doista nema potrebe stavljati upitnike jer je na svim mogućim razinama - političkim rječnikom kazano - postignut je konsenzus oko pitanja pokraj čijeg će imena “pasti kocka” vezano uz mjesto na uvijek primamljivoj zadarskoj košarkaškoj klupi. Ujedno i najvrelijoj u Hrvatskoj...

I ta je činjenica dobro poznata Mršiću, aktulanom izborniku reprezentacije Hrvatske, kojem briga o reprezentaciji nikako neće biti otegotna okolnost za njegov posao na Višnjiku, u dvorani Krešimira Ćosića.

Istina, ništa još nije službeno, što je i razumljivo sve dok se ne sastane Nadzorni odbor KK Zadar, gdje će se formalizirati pitanje ugovora s Mršićem.

- Nisam, niti želim špekulirati oko toga tko će biti novi trener, ali držim da ćemo do sredine sljedećeg tjedna riješiti i to pitanje. Jer u četvrtak u Hrvatskom košarkaškom savezu imamo sastanak svih klubova HT Premijer lige i mislim da bi bilo neozbiljno da na skup dođemo bez jasne situacije. Nadalje, važno je čim prije zaključiti tu priču kako bismo mogli posve spremni krenuti u pripremno razdoblje, jednako i popunjavanje rostera - rekao je Željko Žilavec, direktor Zadra.

Upit o opciji dolaska usmjerili smo i prema Mršiću, koji je očekivano bio iznimno kratak u odgovoru.

- Nije nikakva tajna da sam razgovarao s ljudima iz Zadra, ali to je sve što mogu reći u ovom trenutku. Doista ništa više od toga - zaključio je Veljko.

Zadar je istodobno, dok se razgovaralo s Mršićem, prema ranijem obećanju upriličio i sastanak s dosadašnjim trenerom Danijelom Jusupom. Međutim, očito je kako nije došlo do dogovora s njim. I ne zna se gdje je zapelo.

Ono o čemu se najviše pričalo s Mršićem, navodno, pitanje je ovosezonskog proračuna kojim bi se pokrilo momčad za su dva natjecanja - HT Premijer liga i regionalna ABA liga. Zapravo, više je to stvar “rastezljivosti” proračuna jer se i u protekloj sezoni “krpalo” s promjenama trenera i igrača.

Nadalje, klub je zadržao pravo odabira određenog broja mlađih igrača koje bi rado priključili seniorskoj momčadi. Odabir ostalih igrača u domeni je novog trenera koji će se prema nama dostupnim informacija osigurati s dva kvalitetna stranca, i to na pozicijama centra i razigravača oko kojih će se onda posložiti ostatak “mozaika”.

Izgledno je kako će iz kluba, istodobno kad se javno predstavi Mršića kao trenera, objaviti i dogovor o nastavku suradnje s Dominikom Mavrom. Ugovore pak imaju: Domagoj Vuković, Karlo Uljarević, Dominic Gilbert, Jan Palokaj, Jure Planinić i Martin Junaković.

Tagovi: Veljko Mršić, Zadar, Željko Žilavec, Dominik Mavra, Danijel Jusup
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE