GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Verstappenu pobjeda u Imoli

Verstappenu pobjeda u Imoli
FORMULA 1
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz / H
IMOLA - Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu pobjednik je VN Emilija Romagna u Imoli, kaotične druge utrke svjetskog prvenstva formule 1 koja je bila prekinuta više od 20 minuta nakon sudara Valtterija Bottasa (Mercedes) i Georgea Russella (Williams).

Verstappen je do 11. pobjede u karijeri stigao ispred aktualnog svjetskog prvaka Britanca Lewisa Hamiltona koji je u 31. krugu izletio sa staze, a potom se s devete pozicije probio do drugog mjesta.

Treći je bio Lando Norris u McLarenu, dok su četvrto i peto mjesto osvojili piloti Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz Jr.

Verstappen je sjajno ušao u utrku i s trećeg mjesta se probio na prvu poziciju pretekavši Hamiltona i Sergia Pereza, a potom obranio prednost do kraja.

"Bila je ovo vrlo izazovna utrka, posebno početak. Mislim da smo sve uspjeli odraditi kako je trebalo. Međutim, duga je sezona, treba ostati miran," kazao je 23-godišnji Nizozemac.

Utrku u Imoli obilježio je prekid u 33. krugu kada su se sudarili Valtteri Bottas (Mercedes) i George Russell (Williams) nakon čega su oba bolida izletjela sa staze i udarila u zaštitni zid.

Bila je to prva "crvena zastava" u Imoli od smrti legende Ayrtona Senne 1. svibnja 1994. Oba bolida su pretrpela velika oštećenja, no srećom Bottas i Russell su prošli neozlijeđeni.

Sedmerostruki svjetski prvak Hamilton je osvojio i dodatan bod za najbrži krug zbog čega je i zadržao prvo mjesto u generalnom poretku. Hamilton vodi sa 44 boda, dok je Verstappen drugi s bodom manje. Treći je Norris sa 27 bodova.

Sljedeća utrka je VN Portugala 2. svibnja.

Tagovi: Max Verstappen, Imola, Valtteri Bottas, George Russell, Lewis Hamilton
PROČITAJ I OVO
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE