GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vince Carter objavio kraj karijere

Vince Carter objavio kraj karijere
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2020 / 19:18
Autor: SEEbiz / H
TORONTO - Nakon 22 godine provedene u NBA ligi 43-godišnji američki košarkaš Vince Carter u četvrtak je objavio da je završio profesionalnu igračku karijeru.

Carter je svoju odluku objavio u podcastu "Winging It With Vince Carter" (Pobjeđivati s Vinceom Carterom) rekavši da je "službeno završio s profesionalnim igranjem košarke".

Potpisavši prošle sezone jednogodišnji ugovor s Atlanta Hawksima, Carter je već na početku najavio kako mu je to posljednja sezona u karijeri. No, od prekida lige u ožujku, izazvane pandemijom bolesti Covid-19, Carter se nije izjašnjavao o svom igračkom statusu.

Kako je u dogovoru svih dionika odlučeno da će natjecanje biti nastavljeno sa samo 22 momčadi, a Atlanta je, kao momčad s četvrtim najlošijim učinkom u NBA ligi, ostala među osam klubova koji su završili sezonu, ispalo je da je 12. ožujka i Vince Carter odigrao svoju posljednju utakmicu, u kojoj su Hawksi pobijedili New York Knickse sa 136-131.

Iako je za preuranjeni završetak sezone rekao da mu je teško pao, Carterovo razočaranje ovakvim završetkom nije toliko izraženo s obzirom na to da je već prije neko što se pojavila pandemija donio odluku o umirovljenju.

"Ako i postoji ikakvo razočaranje po pitanju sezone, bilo ga je lakše ostaviti po strani i nositi se s time. Radi se o nečemu je što je veće od moje karijere. Nesretne su okolnosti, ali s obzirom na to kako koronavirus brzo uzima živote, postoji nešto mnogo veće. Zbog toga mi je bilo lakše nositi se s ovako čudnim završetkom", rekao je Carter koji je postao prvi NBA igrač u povijesti koji je zaigrao u barem jednoj utakmici u četiri različite dekade.

U NBA ligu je stigao 1998., a svojoj je prvoj sezoni izabran za Najboljeg novaka godine. Karijeru je završio s prosjekom od 16,7 koševa po utakmici, a igrao je za osam različitih momčadi. Prvih šest sezona (1998. - 2004.) proveo je u Toronto Raptorsima, a sljedećih pet (2004. - 2009.) je igrao za New Jersey Netse. Poslije toga je igrao za Orlando Magic (2009. - 2010.), Phoenix Suns (2010. - 2011.), Dallas Mavericks (2011. - 2014.), Memphis Grizzlies (2014. - 2017.), Sacramento Kings (2017. - 2018.) i Atlanta Hawks (2018. - 2020.).

Najbolji rezultat ostvario je u dresu Orlanda 2010. godine, kad je Magic poražen od Bostona u konferencijskom finalu doigravanja za NBA prvaka.

Carter je osam puta biran u All-Star momčad, a smatra se jednim od najatraktivnijih zakucavača svih vremena. Pobijedio je u natjecanju u zakucavanju tijekom All-Star vikenda 2000. Iste je godine s reprezentacijom SAD-a osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sydneyju.

Tagovi: Vince Carter, Toronto Raptors, Atlanta Hawks, Phoenix Suns, Dallas Mavericks
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE