GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vlasnici Manchester Cityja preuzeli već jedanaesti klub

Vlasnici Manchester Cityja preuzeli već jedanaesti klub
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 16:52
Autor: SEEbiz / H
RIM - Vlasnici engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja, City Football Group (CFG) kupili su većinski udio u talijanskom drugoligašu Palermu, već jedanaestom klubu u kojem imaju udio u vlasništvu.

Grupacija je objavila da je svom opsežnom portfelju dodala klub iz Serie B nakon što je kupila većinski udio u sicilijanskoj momčadi.

Bivši vlasnik Dario Mirri zadržava 20 % i ostat će predsjednik kluba i predsjednik uprave.

"Naš cilj je u sljedećih nekoliko godina ući u Serie A", rekao je izvršni direktor CFG-a Ferrano Soriano.

"Naš plan je ambiciozan, ali ovaj klub treba Serie A. Palermo je povijesni veliki klub i ima snažan i ponosan identitet. Neće biti lako, morat ćemo naporno raditi," dodao je.

City Football Group (CFG), tvrtka iz Abu Dhabija, je jedno od najmoćnijih nogometnih imena na svijetu.

Osnovana 2013., grupa je osigurala potpuno ili djelomično vlasništvo nad jedanaest klubova diljem svijeta - Manchester City, New York City FC, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbai City FC, Lommel SK ,Troyes i sada Palermo.

"Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih nogometnih zemalja na svijetu, s bogatom poviješću uspjeha reprezentacije i klubova, strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je City Football Group proširio svoju prisutnost u Italiji," dodao je Soriano.

Tagovi: Manchester City, City Football Group, Melbourne FC, Yokohama F. Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Ferrano Soriano, Palermo
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE