GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vrsaljko ponovo na Dalićevu popisu

Vrsaljko ponovo na Dalićevu popisu
POVRATNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2022 / 12:23
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić ovog ponedjeljka objavio je popis igrača koje će povesti na pripremni turnir u Katar, a na kojem će 26., odnosno 29. ožujka, u Dohi igrati protiv Slovenije i Bugarske.

Prvi put nakon splitske pobjede protiv Rusije i osiguranog nastupna na Mundijalu kraje godine u Kataru izbornik Zlatko Dalić ponovno će okupiti svoje igrače.

U želji da što bolje budu adaptirani na (klimatske) uvjete koji bi i krajem godine mogli biti donekle slični aktualnima, izbornik će s igračima krajem ožujka u Dohi odigrati dvije prijateljske utakmice. Prvo protiv Slovenije, a tri dana kasnije i protiv Bugarske.

Naravno, iako je do SP-a još ostalo jako puno, jer u međuvremenu će se završiti ova sezona, počet će i nova, upitno je u kakvoj će formi biti pojedini igrači, ali s velikim se nestrpljenjem čekao Dalićev današnji popis - sigurni smo, ako ne bude nikakvih problema (op.a., čitaj ozljeda) da bi ti igrači trebali i biti na popisu za Svjetsko prvenstvo.

Ipak, jasno je da neki igrači, a koji bi se mogli naći na popisu za SP, nisu u prvom planu (poput golmana Ive Grbića) ili da su duže vrijeme bili izvan stroja zbog zdravlja (Josip Stanišić). Ni Nikola Vlašić nema pravu minutažu u West Hamu, ali bio je (gotovo) siguran u Dalićevom izboru. Prema tome, posve je jasno da će biti još promjena do studenoga, ali sigurno će i ove prijateljske utakmice biti prilika nekima da se nametnu. Osim igrama, tako i odnosom i ponašanjem. Jer znamo da su i neki zaslužni(ji) zbog takvih ispada izgubili mjesto.

'Ovo nam je kao team building, da se združimo. Dosad je bio imperativ rezultata, ali sada će biti opuštenije, želimo rezultat, ali prije svega da se zbližimo', najavio je izbornik Dalić.

'Pokušat ćemo u Dohi igrati s tri igrača u zadnjem redu, ali to ne znači da ćemo generalno promijeniti sustav. Probat ćemo promijeniti naš način igre jer nakon dugo vremena imamo napokon dovoljno treninga da to pokušamo. Naši igrači tako igraju u klubovima i pokušat ćemo vidjeti kako to izgleda u reprezentaciji. Imamo nekoliko problema s igračima, Lovren je malo ozljeđen, ali ide s nama u Dohu. Pokušat ćemo Perišića, pokušat ćemo Sosu, imamo puno igrača koji igraju iste pozicije, ali dat ćemo minutažu igračima pa ćemo vidjeti tko je u čemu najbolji.'

Među putnicima je nakon dosta vremena i Šime Vrsaljko.

'Ono što je bilo između Vrsaljka i mene ostaje između nas, ali sada se vratio, igra dobro. I takav nam treba. Nažalost, sada se ozlijedio, ali vidjet ćemo kako će se razvijati situacija', pojasnio je Dalić poziv Vrsaljku.

Tagovi: Šime Vrsaljko, Atletico Madrid, Zlatko Dalić, Mario Mandžukić
PROČITAJ I OVO
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
ŠOKANTNO
Jokićevi Nuggetsi ispali iz doigravanja NBA lige
DENVER - Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na svom parketu u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Zapadne konferencije NBA lige od Minnesota Timberwolvesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE