GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Warriorsi preokrenuli u završnici, Celticsi izjednačili protiv prvaka

Warriorsi preokrenuli u završnici, Celticsi izjednačili protiv prvaka
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2022 / 08:57
Autor: SEEbiz / H
SAN FRANCISCO/MILWAUKEE - Košarkaši Golden State Warriorsa stigli su nadomak plasmana u finale doigravanja zapadne konferencije NBA lige, oni su u četvrtoj utakmici drugog kruga na svom parketu svladali Memphis Grizzliese sa 101-98 i tako poveli sa 3-1 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Na Istoku su, pak, Boston Celticsi kao gosti nadigrali branitelje naslova Milwaukee Buckse sa 116-108 i tako poravnali omjer u pobjedama na 2-2 te vratili prednost domaćeg terena na svoju stranu.

U San Franciscu su gosti iz Memphisa bez svog najboljeg igrača Ja Moranta, koji nije igrao zbog ozljede desnog koljena, vodili 47 minuta, najveća prednost iznosila je 12 razlike, ali su domaći u završnici, iako na klupi nije bilo njihovog glavnog trenera Stevea Kerra zbog pozitivnog nalaza na COVID-19, uspjeli preokrenuti. Warriorsi su do prvog vodstva na utakmici stigli 45 sekundi prije isteka vremena kada je Stephen Curry iskoristio oba slobodna bacanja za 94-93. Curry je pogodio još četiri slobodna bacanja, a za goste je poentirao Dillon Brooks pa su Grizzliesi krenuli u svoj ključni napad 20 sekundi prije kraja kod rezultata 98-95. Tada je pokušaj Jarena Jacksona za tricu blokirao Draymond Green, do lopte je ponovno stigao Curry i pogodio još dva slobodna bacanja za nedostižnih 100-95 10 sekundi prije isteka vremena.

Curry je predvodio Warriorse sa 32 koša, Andrew Wiggins je dodao 17 uz 10 skokova, dok su najefikasniji kod Grizzliesa bili Jackson sa 21, Tyus Jones sa 19 i Kyle Anderson sa 17 ubačaja.

Warriorsi će tako prvu od tri prilike za ulazak u finale Zapada imati u noći sa srijede na četvrtak kada se igra peta utakmica u Memphisu.

Boston je do vrlo važne pobjede u Milwaukeeu stigao na leđima svog veterana Ala Horforda koji će za 25 dana napuniti 36 godina. Horford se fantastično borio s najboljim igračem Bucksa Giannisom Antetokounmpom, a usto je uspio postići i čak 30 koševa za svoj sastav. Ključnim se pokazalo razdoblje od 6 minuta prije kraja do tri i pol minute prije kraja utakmice tijekom kojega su Celticsi napravili seriju 14-2 i zaostatak 92-94 pretvorili u vodstvo 106-96. Tu je seriju sa šest poena započeo Horford, a nastavio Jayson Tatum ubacivši preostalih osam.

I Tatum se kao i Horford zaustavio na 30 ubačaja, usto je Tatum sakupio 13, a Horford 8 skokova, po 18 pogodaka za pobjednike, koji su koristili samo osam igrača, dodali su Jaylen Brown i Marcus Smart. Kod Bucksa, koji igraju bez jednog od svojih ključnih igrača Khrisa Middletona, Antetokounmpo je ubacio 34 koša uz 18 skokova, Jrue Holiday je dodao 16 uz 9 asistencija i 7 skokova, a Brook Lopez 17.

Peta utakmica ovih suparnika igrat će se također u noći sa srijede na četvrtak u Bostonu.

Tagovi: Boston Celtics, Stephen Curry, Golden State Warriors, Giannis Antetokounmpo, Ja Morant, Milwaukee Bucks, Memphis Grizzlies
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE