GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Willian potpisao za Arsenal

Willian potpisao za Arsenal
POJAČANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.08.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz / Index.hr

LONDON - Brazilski nogometni reprezentativac Willian potpisao je trogodišnji ugovor s londonskim Arsenalom u koji je stigao nakon što mu je istekao ugovor s gradskim suparnikom Chelseajem.

Arsenal nije objavio financijske detalje ugovora s 32-godišnjim ofenzivnim veznim igračem koji je karijeru započeo u brazilskom Corinthiansu, a 2007. je stigao u Europu gdje je njegov prvi klub bio ukrajinski Šahtar iz Donjecka u kojem je ostao šest sezona.

Od tamo je nakratko preselio u ruski Anži, da bi potom sljedećih sedam godina igrao za Chelsea u kojem je ostvario 339 nastupa u svim natjecanjima te sudjelovao u osvajanju dva naslova prvaka Engleske, jednog FA kupa i jednog trofeja u Europskoj ligi.

"Vjerujem da je on igrač koji kod nas doista može napraviti razliku", izjavio je trener Arsenala Mikel Arteta koji je dodao da su Brazilca pratili posljednjih mjeseci jer su odlučili osnažiti napadački potencijal u veznom redu te da u Willianu vidi igrača koji može participirati na tri ili četiri različite pozicije.

"Iskusio je sve u nogometnom svijetu, ali još uvijek je pokazao želju za dolaskom i doprinosom da klub bude tamo gdje zaslužuje. Bio sam doista impresioniran svim razgovorima s njim i time koliko je želio doći", kazao je Arteta.

Willian je uzvratio komplimentima svom novom treneru.

"U razgovorima mi je dao razloge da dođem u Arsenal. Rekao mi je puno dobrih stvari i zato sam došao. Mislim da s Artetom Arsenal ima dobru priliku ponovno se boriti za naslove u Premier ligi i u Europi i zbog toga sam jako sretan", izjavio je Willian koji se, osim na Arsenalovoj, našao i na meti Barcelone.

Interes za angažman 32-godišnjeg igrača sa 70 nastupa u brazilskoj reprezentaciji pokazao je i član američkog MLS-a Inter Miami. Arsenal nije objavio financijske detalje ugovora.

Tagovi: Willian, Arsenal, Chelsea, Mikel Arteta, Šahtar
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE