GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wimbledon: Đoković uz izgubljeni set prošao dalje

Wimbledon: Đoković uz izgubljeni set prošao dalje
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.07.2022 / 06:59
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Novak Đoković, prvi nositelj Wimbledona i šesterostruki pobjednik Grand Slam turnira u All England Clubu, plasirao se u četvrtfinale ovogodišnjeg izdanja.

U osmini finala Đoković je sa 6-2, 4-6, 6-1, 6-2 pobijedio nizozemskog tenisača Tima van Rijthovena, 25-godišnjaka koji je u Wimbledonu po prvi puta u karijeri igrao na Grand Slam turniru te se trenutačno nalazi na 104. mjestu ATP ljestvice.

Van Rijthoven se ove godine najavio odličnim igrama na travnatoj podlozi, prvenstveno pobjedom na turniru u Hertogenboschu gdje je u finalu pobijedio Medvjedeva. I imao je Van Rijthoven 1-1 u setovima, no u ostatku meča je samo statirao te je u trećem i četvrtom setu ukupno skupio tri gema.

Jedina prava borba odvijala se u drugom setu. Nakon napravljenog breaka Van Rijthoven je kod 5-4 servirao za izjednačenje. Spasio je pritom brojne break prilike i uspio dobiti set, ali je tu i stao.

U četvrtfinalu će Đoković igrati protiv Jannika Sinnera, 21-godišnjeg talijanskog tenisača, koji je sa 6-1, 6-4, 6-7(8), 6-3 pobijedio dvije godine mlađeg Španjolca Carlosa Alcaraza.

Wimbledon, tenisači, osmina finala:

David Goffin (Bel) - Frances Tiafoe (SAD/23) 7-6(3), 5-7, 5-7, 6-4, 7-5

Cameron Norrie (VB/9) - Tommy Paul (SAD/30) 6-4, 7-5, 6-4

Jannik Sinner (Ita/10) - Carlos Alcaraz (Špa/5) 6-1, 6-4, 6-7(8), 6-3

Novak Đoković (Srb/1) - Tim van Rijthoven (Niz) 6-2, 4-6, 6-1, 6-2

Fotografija: Tanjug

Tagovi: Novak Đoković, Wimbledon, Tim van Rijthoven
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE