GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Wimbledon dopustio nastup Rusima i Bjelorusima kao neutralnima

Wimbledon dopustio nastup Rusima i Bjelorusima kao neutralnima
LICEMJERJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2023 / 17:22
Autor: SEEbiz
LONDON - Ruskim i bjeloruskim tenisačima bit će dozvoljen nastup na Wimbledonu ove godine kao "neutralnim sportašima", objavili su čelnici trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone.

"Naša trenutna namjera je prihvatiti prijave ruskih i bjeloruskih igrača pod uvjetom da se natječu kao 'neutralni' sportaši i da ispunjavaju odgovarajuće uvjete," objavio je All England Lawn Tennis Club (AELTC) na svojim stranicama.

Prošle godine je zbog ruske agresije na Ukrajinu tenisačima iz Rusije i Bjelorusije bio zabranjen nastup na jednom od najpoznatijih svjetskih turnira, premda su imali pravo nastupa na ostalim ATP i WTA turnirima, kao i na ITF Touru, ali bez nacionalnih obilježja.

ATP je zbog toga donio odluku da se bodovi osvojeni na Wimbledonu ne računaju. Ove godine Rusi i Bjelurusi se vraćaju na Wimbledon, pa će se tako računati i bodovi osvojeni na turniru.

"Tenisačima će se zabraniti izražavanje potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu u različitim oblicima i zabraniti ulazak igračima koji primaju sredstva od ruskih i/ili bjeloruskih država. Uvjeti su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim tijelima dionika u tenisu, te su usklađeni s objavljenim smjernicama Vlade za sportska tijela u Ujedinjenom Kraljevstvu," dodaje se.

Tagovi: Wimbledon, ruski tenisači, bjeloruski tenisači
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE