GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Za Petkovića je sezona završena?!

Za Petkovića je sezona završena?!
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2023 / 17:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ozljeda Brune Petkovića je mnogo kompliciranija nego što se mislilo u prvom trenutku. Petko će slijedeća dva tjedna biti na terapijama, a tek nakon što one prođu, vidjet će se kako će se stvari dalje odvijati.

Dolazi i deseti dan od njegove ozljede koju je zaradio na utakmici s Rijekom prije okupljanja Vatrenih. Radilo se o problemu s unutranjim ligamentom koljena. Nakon takve ozljede treba najmanje tri tjedna da se ligament učvrsti, da zaraste, tako da u tom razdoblju igrač ne smije trčati niti raditi bilo što drugo što je povezano s koljenom. Zato smo svojevremeno i napisali da će Petković propustiti obje hrvatske kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo protiv Walesa i Turske. Otišao je na okupljanje nacionanalne vrste samo zbog toga da bude s svojim suigračima, ništa drugo, pišu Sportske novosti.

Dakle, Petković je startao s terapijama, a trebao bi početi trčati između 10 i 12. travnja. Naravno, tad će se tek moći adekvatno procijeniti kad bi mogao biti spreman za igranje utakmica. Jer tada će se, kad lagano starta s trčanjem, biti vidljivo je li koljeno stabilno ili nije. Jasno, nakon tolike stanke morat će proteći i razdoblje u kojem će morati uhvatiti formu da bi mogao konkurirati za utakmice.

Tako da je zasad sigurno da Petković propušta utakmice s Goricom, polufinale kupa s Šibenikom, utakmice s Lokomotivom i Slaven Belupom. Eventualno bi se mogao vratiti u 30. kolu, 22. travnja kad Modri igraju na gostovanju kod Istre 1961. Makar je i to dosta optimistična prognoza s obzirom na stanje ozljede. Možda će tek biti maksimalno spreman i u adekvatnoj formi tek u 32. kolu, 30. travnja kad Dinamo igra na Poljudu protiv Hajduka! I to naravno uz uvjet da mu nakon provedene terapije koljeno bude stabilno.

No to su ona najcrnja razmišljanja, vjeruje se da ipak nije tako grozno. Dinamo će dakle u nastavku sezone biti itekako oslabljen, bez svog prvog napadača. Inače, sličnu ozljedu imao je i Sadegh Moharrami, kad se ozlijedio na slovenskim pripremama. Nije ga bilo dva mjeseca...

Međutim, to nije sve. Kad krene loše, ne prestaje. Murphyiev zakon. Ozlijeđen je i Dino Perić. Operirao je palac na šaci koji je puknuo u Puli. Periću je jako teško pao poraz od Istre 1961, pa je nakon utakmice, šakom udario u aluminjska vrata svlačionice. Udarac je bio toliko jak da mu puknuo palac.

Međutim, Perić je s slomljenim palcem igrao utakmicu protiv Rijeke. Emotivni Dinamov stoper je odlučio igrati, stisnuo je zube i odigrao je jako dobru utakmicu, pokazao je kako se bori za Dinamove boje. Ipak, dalje igranje u takvom stanju s operiranim i puknutim palcem bilo bi iznimno opasno. Zamislite da slučajno padne na taj palac? Tako da i Perić otpada za slijedeće utakmice Čačićeve momčadi. Da zaraste takva ozljeda treba između 6 do 8 tjedana.

E sad, hoće li Perić baš toliko pauzirati ne može se predviđati, ali eto novog problema za Antu Čačića. Na mjestu stopera umjesto Perića trener može koristiti Theophilea, može to igrati i novopridošli Perković, po potrebi i Stefan Ristovski.

Tagovi: Bruno Petković, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
KOŠARKA
Mulero od sljedeće sezone sportski direktor Cedevite Olimpije
LJUBLJANA - Španjolac Chechu Mulero od sljedeće će sezone biti sportski direktor košarkaškog kluba Cedevita Olimpija, objavili su Ljubljančani na internetskoj stranici. Na toj će poziciji zamijeniti Vlada Ilievskog kojemu na kraju ovog natjecateljskog roka istječe ugovor.
Lopetegui preuzima West Ham
DOGOVOR
Lopetegui preuzima West Ham
LONDON - Engleski prvoligaš West Ham postigao je dogovor sa španjolskim tenerom Julenom Lopeteguijem da na klupi zamijeni Davida Moyesa, pišu engleski mediji.
Bjelica dobio otkaz u Unionu
TRENERI
Bjelica dobio otkaz u Unionu
BERLIN - Nenad Bjelica je dobio otkaz u Union Berlinu, objavio je danas na svojim službenim stranicama njemački prvoligaš.
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
MILJENIK NAVIJAČA
Koch: Telefon je doslovce eksplodirao
BERLIN - Georg Koch nedavno je u jednom intervjuu rekao da je teško bolestan te da mu je želja pogledati utakmicu od svih klubova u kojima je igrao.
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
TENIS
Đoković je započeo 424. tjedan na vrhu ATP ljestvice
PARIZ - Srbijanski as Novak Đoković i dalje je vodeći na muškoj svjetskoj teniskoj ljestvici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE