GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb: Ispraćaj hrvatskih olimpijaca

Zagreb: Ispraćaj hrvatskih olimpijaca
OLIMPIJSKE IGRE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2021 / 14:47
Autor: SEEbiz/Glas Istre
ZAGREB- Najveća skupina hrvatskih olimpijaca krenut će u ponedjeljak put Tokija, a u zagrebačkome hotelu Westin upriličen je tradicionalni svečani ispraćaj.

Olimpijce su na putu u Japan ispratili brojni uglednici poput ministrice turizma i sporta Nikolina Brnjac, izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović, državni tajnik Tomislav Družak, čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora i veleposlanice Japana u Hrvatskoj Misako Kaji.

"Ipak će biti Olimpijskih igara, bit će neobične, izazovne, ali prošli smo i gore stvari zajedno pa ćemo se snaći. Bit će to potpuno neubičajene Igre, bit će puno nesportskih izazova. Budite spremni na drugačije, neće biti druženja, gledatelja, ali nastojte uživati u ovim Igrama, one su produkt vremena u kojem živimo", rekao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Među nazočnim sportašima u Kristalnoj dvorani nalazili su se i jedni od najvećih hrvatskih aduta za olimpijske medalje.

"Meni su ove druge Igre, a drago mi je što smo čak tri u Tokiju, što je veliki uspjeh hrvatskog džuda", kazala je svjetska prvakinja džudašica Barbara Matić, dok je jedini hrvatski karatist Ivan Kvesić ponosan što će predstavljati Hrvatsku u Tokiju.

"Karate je prvi puta na OI, jako sam motiviran i dobro sam pripremljen. Bit će nas svega 10 u kategoriji, a čak šest su svjetski prvaci, sadašnji i bivši. Obećavam da ću dati sve od sebe", kazao je svjetski prvak u karateu Kvesić.

"Nadam se da ćemo imati priliku još jednu medalju, dobro smo se pripremili i znamo što nas očekuje. Nama je ova pauza dobro došla jer smo se uigrali, s obzirom da zajedno jedrimo u 49eru tek od 2017. godine", kazao je olimpijski jedriličarski prvak Šime Fantela, koji će jedriti s mlađim bratom Mihovilom u klasi 40er.

Hrvatsku će u Tokiju predstavljati 59 sportaša u 16 sportova, a u ponedjeljak će otputovati jedriličari, džudaši, karatist Ivan Kvesić, taekwondaši i veslači. U hrvatskoj delegaciji će biti oko 125 osoba, uključujući trenere, tehničko osoblje i članove Misije HOO-a.

U Tokio je već otputovao, kao prvi hrvatski olimpijac, kajakaš Matija Marinić, a među zadnjima će put Tokija dvostruka olimpijska pobjednica Sandra Perković 21.srpnja.

Tagovi: olimpijske igre, hrvatski olimpijci, HOO, Zlatko Mateša, ispraćaj, Tokio
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE