GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagreb pružio vrlo ozbiljan otpor PSG-u

Zagreb pružio vrlo ozbiljan otpor PSG-u
LIGA PRVAKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2023 / 21:11
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - PPD Zagreb je u susretu 11. kola rukometne Lige prvaka u Zagrebu bio jako blizu senzacije protiv PSG-a, ali nije izdržao do kraja. PSG je na kraju pobijedio 33:30.

Zagreb je odigrao odličnu utakmicu, cijelo drugo poluvrijeme je bio u egalu s vodećom momčadi skupine, no neiskustvo zagrebaša i moć jedne od najboljih ekipa Europe odlučili su pobjednika u samoj završnici. PSG je slavio i u Parizu u prvom susretu ove dvije ekipe. U prvom dvoboju u Parizu sve je bilo u znaku domaćina, koji je već u prvom poluvremenu došao do ogromne prednosti i visoko slavio 40:31.

U šestom ovosezonskom porazu hrvatskog prvaka u elitnom europskom rukometnom natjecanju najbolji je bio Rus Timur Dibirov s 10 pogodaka iz 12 udaraca. Pet golova postigao je Luka Lovre Klarica, a četiri Zvonimir Srna.

Goste je s 12 pogodaka predvodio Ferran Sole, dok je šest golova postigao David Balaguer. Odličan je bio i švedski vratar Andreas Palicka s 13 obrana.

U prve 23 minute obrana hrvatskog prvaka je djelovala vrlo dobro, prema željama trenera Slavka Goluže. Spriječeni su laki golovi Parižana, a u postavljenim napadima "zagrebaši" su imali dovoljno strpljenja i preciznosti, što je rezultiralo njihovim vodstvom 12:10 u 21. minuti.

No, sve ono što su dobro radili 23 minute, igrači PPD Zagreba kompromitirali su i u zadnjih sedam minuta prvog poluvremena, kad su gosti postigli sedam pogodaka te na odmor otišli s tri gola prednosti (14:17).

Ni nastavak dvoboja nije dobro počeo za domaću momčad. koja je u 37. minuti zaostajala za PSG-om za pet pogodaka (17:22). No, uslijedila je promjena pristupa u obrani, koja postala pokretljivija i agresivnija, što je rezultiralo s nekoliko propuštenih napada gostiju i s brzom realizacijom na drugoj strani.

Zagreb je u 10. minuta napravio isto ono što su Parižani učinili na kraju prvog poluvremena i serijom 7-2 došao do izjednačenja (24:24), što je prisililo gostujućeg trenera Raula Gonzaleza na minutu odmora.

Do 53. minute hrvatski prvak je bio u igri za još jedno iznenađenje, ali su Parižani serijom 3:0 u 57. minuti došli do četiri pogotka prednosti (27-31) i time osigurali svoju devetu pobjedu u 11 odigranih utakmica.

PSG je s 18 bodova na čelu ljestvice skupine A rukometne Lige prvaka, a dva boda manje ima mađarski Telekom Veszprem koji je u srijedu poražen kod kuće od danskog GOG-a s 36:37. PPD Zagreb je s osam bodova na šestom mjestu. Iza hrvatskog prvaka su poljska Wisla Plock s pet bodova i već otpisani Porto s jednim bodom.

U sljedećem kolu hrvatski prvak će gostovati upravo kod Porta, a taj je dvoboj na rasporedu 16. veljače.

Tagovi: PPD Zagreb, Paris SG, Slavko Goluža, Luka Lovre Klarica, Zvonimir Srna, Timur Dibirov
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE