GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zdovc: Možda nisam trebao biti na sprovodu Ivkovića

Zdovc: Možda nisam trebao biti na sprovodu Ivkovića
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.09.2021 / 17:00
Autor: SEEbiz / index.hr
BEOGRAD - Prije nekoliko dana u obiteljskoj grobnici na Novom groblju u Beogradu pokopan je veliki Duda Ivković. Jednom od najtrofejnijih europskih košarkaških trenera na zadnji ispraćaj stigli su brojni velikani, a lijes su nosili Dudini igrači koje je vodio u reprezentaciji Jugoslavije s kraja 80-ih i početka 90-ih godina prošlog stoljeća.

Ta je reprezentacija harala i mnogi će reći da je to najbolja neamerička reprezentacija u povijesti košarke.

Dino Rađa, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Željko Obradović, Predrag Danilović i Jure Zdovc nosili su lijes, a Slovenac Zdovc je zbog jednog događaja iz lipnja 1991. za grčku Gazzettu izjavio da nije siguran je li trebao biti na sprovodu.

Naime, u Hrvatskoj je već bio počeo rat, a JNA je tog lipnja napala Sloveniju. Jugoslavija je tada pregazila sve rivale na EP u Italiji, a uoči polufinala iz Slovenije je stigla naredba za Zdovca da se istog trenutka mora vratiti u domovinu.

Zdovcu je bilo krivo, bio je u šoku, ali morao je to napraviti. Ivković je to razumio i nikad mu nije zamjerio. Štoviše, nedavno je Zdovc dobio repliku medalje iz 1991. Ipak, slovenska legenda se i danas kaje zbog odluke koju je donio tog ratnog ljeta.

"Sve se dogodilo brzo. Nitko nije znao da dolazim na sprovod osim Paspalja. Kad sam stigao na groblje sa suprugom, vidio sam Željka, Vladu i Danilovića, prišao sam im i sjeo s njima. Obradović se iznenadio kad me vidio da sam došao. Poslije nam je netko prišao i rekao da bi bilo krasno da mi odnesemo Dudu u njegovu posljednju kuću. Dino se također pojavio u zadnji trenutak. Nisam znao u tom trenutku da postoji simbolični trenutak u cijeloj priči. Reći ću vam nešto, rekao sam to i supruzi. Možda nisam trebao biti tamo jer sam napustio reprezentaciju Jugoslavije. U svakom slučaju, bila je čast biti tamo, s mojim starim prijateljima. Bio je to posljednje zbogom treneru", kazao je jedan od najboljih europskih playeva ikad.

Tagovi: Jure Zdovc, Dušan Ivković, Vlade Divac, Željko Obradović, Žarko Paspalj
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE