GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Žestoke kritike na račun Bayernovih čelnika, Kahn na izlaznim vratima

Žestoke kritike na račun Bayernovih čelnika, Kahn na izlaznim vratima
NA UDARU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2023 / 20:24
Autor: SEEbiz / DPA
MUNCHEN - Skromni rezultati Bayern Münchena i donošenje odluka povećali su pritisak na izvršnog direktora Olivera Kahna i člana uprave za sport Hasana Salihamidžića, pri čemu se Kahnova budućnost počela dovoditi u pitanje.

Nedavni skromni rezultati Bayern Münchena i donošenje odluka povećali su pritisak na izvršnog direktora Olivera Kahna i člana uprave za sport Hasana Salihamidžića, pri čemu se Kahnova budućnost počela dovoditi u pitanje.

Bivši kapetan Njemačke i Bayerna Kahn preuzeo je dužnost od Karl-Heinza Rummeniggea 2021.

On i Salihamidžić su u posljednje vrijeme kritizirani zbog iznenađujućeg otpuštanja trenera Juliana Nagelsmanna, s Thomasom Tuchelom koji je sada na čelu, ali je klub ispao iz Njemačkog kupa i Lige prvaka tijekom protekla dva tjedna, a još jedan naslov Bundeslige također nije zajamčen.

"Sada Kahn drhti", piše Bild u uvodniku na svojoj web stranici u četvrtak u vezi s njegovim položajem, dan nakon što je remi 1-1 s Manchester Cityjem zapečatio njihov izlazak iz Europe.

Bild je rekao da Kahnovi rezultati kao glavnog izvršnog direktora s titulama samo u Bundesligi "nisu Bayernovi" i da se poput Nagelsmanna mora mjeriti uspjehom.

Sportski časopis Kicker zauzeo je sličan stav kada je odbacio Kahnovu izjavu da Bayern ima najbolju momčad u povijesti kluba kao "glupost" i također istaknuo "trajne nemire" u klubu s internim stvarima koje su često curile.

Rekao je da je Bayernov slavni stav Mia san Mia (Mi smo ono što jesmo) okončan odlaskom Rummeniggea i bivšeg predsjednika Ulija Hoeneßa, koji je još uvijek moćna figura u nadzornom odboru.

"Pitanje je kada će njihovo djelovanje biti dovedeno u pitanje, koliko će dugo još uvijek moćni Hoeneß promatrati zbivanja u i s nadzornim odborom. Uostalom, promjena trenerske karte već je odigrana", rekao je Kicker.

Bivši bundesligaš Jan Aage Fjörtoft, sada TV stručnjak u rodnoj Norveškoj, otišao je još dalje kada je tweetao u četvrtak: "Rečeno mi je da postoji 'proces koji je u tijeku' i 'pitanje vremena' prije nego što Oliver Kahn... . smijenjen sa svoje pozicije."

Bivši igrač Frankfurta Fjörtoft dodao je "bilo je govora" da bi predsjednik Bayerna Herbert Hainer mogao preuzeti tu ulogu na privremenoj osnovi ili čak da se bivši predsjednik Uli Hoeneß vrati.

Fjörtoft je sugerirao da je Salihamidžić za sada siguran jer se na njega gledalo kao na Hoeneßovog čovjeka.

Navijači su također bili kritični jer su pred kraj utakmice u srijedu razvili veliki transparent na kojem je pisalo: "Možda će biti promašeni golovi - ali ne i vrijednosti kluba! Dovedite u pitanje politiku vodstva!"

Kahn je bio prkosan nakon utakmice, inzistirajući da "ćemo ponovno napasti sljedeće sezone" i ponovno braneći promjenu trenera prije četiri tjedna.

"Potpuno smo uvjereni da ćemo s Thomasom Tuchelom prije ili kasnije opet biti tamo gdje svi želimo biti, na vrhu, također iu Europi", rekao je Kahn.

Fotografija: Sven Hoppe/dpa

Tagovi: Bayern, Oliver Kahn, Hasan Salihamidžić, Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann
PROČITAJ I OVO
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
SLUŽBENA POTVRDA
Liverpool dobio prvog nizozemskog trenera
LIVERPOOL - Dosadašnji trener nizozemskog Feyernooda, Arne Slot, imenovan je novim trenerom Liverpoola.
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
IZBOR
Wirtz je najbolji igrač Bundeslige
BERLIN - Florian Wirtz (21) iz prvaka Bayer Leverkusena izabran je za nogometaša sezone u Bundesligi nakon što je veznjak pomogao svom klubu u osvajanju titule, objavio je Njemački nogometni savez.
Dalić objavio popis za Euro
POPIS
Dalić objavio popis za Euro
ZAGREB - Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv.
Osijek smijenio Zorana Zekića
SMJENA
Osijek smijenio Zorana Zekića
OSIJEK - Zoran Zekić (50) od sljedeće sezone neće biti trener Osijeka. Dan nakon pobjede nad Rijekom i izborenim četvrtim mjestom u SuperSport HNL-u Osijek je otpustio trenera.
Guardiola šokirao navijače Cityja
NAKON SLAVLJA
Guardiola šokirao navijače Cityja
MANCHESTER - Manchester City je obranio naslov prvaka engleske Premier lige nakon što je pred svojim navijačima u posljednjem kolu pobijedio West Ham 3:1. No, u jeku slavlja sve je šokantnom najavom pokvario trener 'građana' Pep Guardiola.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE