GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zhang osigurao financiranje Intera

Zhang osigurao financiranje Intera
FINANCIRANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2021 / 14:43
Autor: SEEbiz / Sportske novosti

MILANO - Inter je praktično već prvak, ali za matematičku sigurnost trebat će pričekati ili ovaj vikend (gostovanje u Crotoneu) ili onaj iza toga. 

Jedini koji može teoretski dostići vrh je Atalanta (na minus 11), ali to se naravno neće dogoditi. Zato je mlađahni predsjednik Intera, 29-godišnji Steven Zhang, stigao u Milano tjedan dana ranije od planiranog. Zhang želi biti prisutan u trenutku kada će Inter i matematički biti prvak nakon 11 godina. Obitelj Zhang, čiji je imetak Forbes procijenio na 7,6 milijardi dolara, bit će prvi strani vlasnici koji su osvojili trofej u Italiji! Iako je na Apeninima u tijeku mala invazija američkih milijardera (trenutno je 6 A ligaša pod njihovim vlasništvom), moćna kineska grupacija ući će u povijest kao prvi pobjednik.

Za AC Milan je to dodatni simbolički udarac, jer je taj klub imao također kineskog vlasnika, Jonghonga Lia, ali je isti prije tri godine “izgubio” uloženo upravo od kreditora Elliot fonda. Zašto je onda u sezoni osvajanja 19. titule Steven Zhang čak 7 mjeseci bio odsutan iz Milana? I zašto je Inter imao ogromnih financijskih problema, zbog čega su kasnile mjesecima plaće igračima? Jasno je da obitelj Zhang nema financijskih problema za financiranje Intera. No novi zakoni vlade Kine o ulaganjima tamošnjih kompanija u inozemne klubove, plus težina posljedica pandemije, jako su otežali načine financiranja Intera. Kako veliki rezultati uvijek donose lakša rješenja, Steven Zhang dolazi proslaviti titulu i s rješenjima financijskih teškoća.

Korporacija Suning, koja je u obiteljskom vlasništvu, ostvarila je aranžman s američkim fondom Bain Capital, kojim je osigurala 250 milijuna eura svježeg kapitala. Njime će se podmiriti hitne obveze prema dobavljačima, kreditorima i igračima, a bit će novca i za lakše akcije u ljetnom prijelaznom roku. Bain Capitol je inače jedan od tri fonda koji je pregovarao o kupovini 10% dionica Serie A, a koju je već dogovorenu prodaju (1,7 milijardi eura, plus 1,2 milijarde kredita) podrivala trojka (Juve, Milan, Inter) zbog interesa za Superligu.

Kako god ti financijski “turniri” iza kulisa tekli, za navijače Intera ostaje najvažnije da je napokon taj veliki klub osvojio scudetto. Poklopilo se da su glavni akteri bivši ljudi Juventusa (trener Conte, direktor Marotta), ali taj se “nezgodan” detalj u kontekstu omraženosti između dva kluba lako kompenzira time što je upravo Inter prekinuo devet godina šampionske dominacije Juventusa.

Kada je 9. ožujka 1908. godine skupina osnivača klubu nadjenula ime Internazionale, oni su htjeli da budu simbolika djece svijeta.

Bili su suprotnost AC Milanu, koji je zadržao politiku nacionalnog, odnosno odmaka od angažiranja stranaca. Današnji je Inter u vlasništvu Kineza, a u prvoj postavi trenera Contea igra devet stranaca. Dakle, Zhangov Inter je dostojan sljednik izvorne ideje osnivača, iako u vremenu kada je internacionalizacija zapravo ideja svih klubova.

Tagovi: Steven Zhang, Suning, Inter, Bain Capital, AC Milan
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE