GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zinedine Zidane favorit je za novog izbornika Francuske

Zinedine Zidane favorit je za novog izbornika Francuske
MEDIJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 22:01
Autor: SEEbiz
PARIZ - Francuska je u šoku. Najveći favorit Europskog prvenstva poveo je s 3: 1 četvrt sata prije kraja osmine finala nakon iznimnog pogotka Pogbe, ali otpisani Švicarci priredili su epski preokret.

Prvo su eliminirali zaostatak od dva pogotka i pobjedom nakon jedanaesteraca pripremili najveću senzaciju u trenutnom dijelu ovogodišnjeg turnira. Tragičar je postao Kylian Mbappe, programiran da bude najveća zvijezda turnira. Nakon što nije zabio u četiri utakmice, iako je pokušao 14 puta, zapucao je odlučujući, peti penal.

Mbappe se javno ispričao zbog protraćenog penala u poruci noć nakon utakmice na društvenim mrežama.

“Bit će teško okrenuti novi list. Tuga nakon ispadanja je velika. Nismo uspjeli izvršiti zadatak. Žao mi je zbog kazne. Htio sam pomoći momčadi, ali nisam uspio. Nažalost, ovo je rizik u sportu koji neizmjerno volim. Znam da su navijači razočarani, hvala im na podršci. Što je najvažnije, iz ovoga izlazimo još jači za sljedeće izazove koji nas očekuju. Čestitam Švicarskoj i želim joj puno sreće ", napisao je 22-godišnji francuski napadač u poruci kojom pokazuje da je sjajan čovjek.

Izbornik Didier Deschamps prvi je obranio Mbappea.

“Mbappe je vrlo tužan, ali nitko ga ne bi trebao kriviti za protraćeni penal, jer je preuzeo odgovornost da puca zadnji. Poraz je uvijek teško objasniti. Obično je naša snaga u snazi, ali ovaj put smo pokazali puno slabosti i dopustili Švicarskoj da se vrati u igru ", objasnio je Deschamps, koji ima trenersku stolicu nakon devet godina i četiri velika natjecanja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. Francuska je eliminirana u četvrtfinalu, na Europskom prvenstvu 2016. izgubila je od Portugala u finalu, na Svjetskom prvenstvu 2018. osvojila prvo mjesto, ove godine kao favorit broj jedan eliminirana je u osmini finala, što je velika crna točka.

"Nema smisla govoriti o budućnosti. U timu vlada jedinstvo i solidarnost. Kad stvari krenu u negativnom smjeru, ja sam odgovoran. Trebat će neko vrijeme da se sve slegne”, zaključio je Deschamps, koji vodi najtalentiraniju generaciju u povijesti francuskog nogometa. Francuski mediji već imaju svog favorita za novog trenera. To je legendarni Zinedine Zidane, koji je nedavno svoj posao završio u Real Madridu.

“Zidane sanja da vodi Francusku. Siguran sam da će mu se san ostvariti ", rekao je predsjednik Reala Florentino Perez.

Švicarska je pokazala izvanredan karakter jer se nisu predali kada nisu iskoristili kaznu za vodstvo od 2: 0, a onda je Francuska za 20 minuta napravila preokret do vodstva od 3: 1. Junaci su strijelac dva pogotka Seferović, pričuva Garvanović s iznimnim golom za izjednačenje na 3: 3 u 90. minuti (igrač zagrebačkog Dinama poslao je braniča Kimpembea po ćevape u nogometnom žargonu), sjajni pomoćnik Zuber, kapetan Xhaka i vratar Sommer, koji je iznimna večer okrunjen obranjenim jedanaestercem za Mbappea.

“Nevjerojatna nogometna noć. Budući da smo igrali hrabro i borili se do posljednjeg trenutka, zasluženo smo napredovali. Uz zaostatak 1: 3, nitko nije vjerovao u nas. Francuzi su bili jaki, ali i pomalo bahati ”, rekao je Yann Sommer, vratar Borussije Mönchengladbach.

Tagovi: Zinedine Zidane, Francuska, Florentino Perez, Mario Gavranović, Didier Deschamps
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE