GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zion Williamson ispisao povijest

Zion Williamson ispisao povijest
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2020 / 08:49
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW ORLEANS - Zion Williamson nastavio je fenomenalan ulazak u NBA karijeru rušeći rekorde i vodeći svoje New Orleans Pelicanse prema doigravanju.

Čudesni 19-godišnjak je u domaćoj pobjedi protiv Cleveland Cavaliersa 116:104 zabio 24 poena i tako postao prvi tinejdžer (mlađi od 20 godina) s 10 utakmica u nizu od barem 20 poena u NBA ligi. Prije njega taj rekord je kao rookie držao Carmelo Anthony s devet takvih utakmica.

Ovo mu je bila tek 14. utakmica u karijeri, a u njih 12 je zabio preko 20 poena. To je najbolji učinak nekog NBA košarkaša u prvih 14 utakmica karijere u 38 godina, kada je posljednji put isto napravio Terry Cummings.

Zion Williamson je košarkaš o kojem se najviše priča još otkako je 2003. direktno iz srednje škole u Cleveland Cavalierse stigao LeBron James. Williamson ima nevjerojatnu skočnost, brzinu i eksplozivnost za čovjeka koji je visok 198 centimetara i ima 129 kilograma.

Stil igre mu je sličan Charlesu Barkleyju, ali ima skočnost LeBrona Jamesa u naponu snage, a takvog igrača u povijesti košarke još nismo vidjeli. Ima samo 19 godina, a zbog spomenutog atleticizma postao je senzacija već u srednjoj školi.

No stručnjaci su zabrinuti što ima 129 kilograma jer strahuju da bi zbog takve mase i stila igre mogao imati velikih problema s ozljedama.

Tagovi: Zion Williamson, New Orleans Pelicans, Carmelo Anthony
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE