GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zlatko Kranjčar bit će pokopan u Zagrebu u Aleji velikana

Zlatko Kranjčar bit će pokopan u Zagrebu u Aleji velikana
POGREB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.03.2021 / 12:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je Zlatko Cico Kranjčar, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i legendarni nogometaš zagrebačkog Dinama, preminuo u ponedjeljak 1. ožujka 2021. u Zagrebu, očekivano će svoje mjesto za posljednji počinak naći na groblju Mirogoj u Aleji velikana.

Zlatko Cico Kranjčar iznenada je preminuo u 65. godini iako se činilo da će najvažniju utakmicu dobiti. No, kako se doznaje stanje mu se pogoršalo nakon što je iz bolnice u Zadru prebačen u Zagreb.

Podsjetimo, iz bolnice su još u nedjelju popodne javili kako je slavni hrvatski nogometaš bolje, no preko noći se pojavila bakterija koja je dovela do tragičnog ishoda. Vijest o smrti hrvatskog nogometnog velikana mnoge je šokirala...

Ubrzo je objavljeno kako će za komemoracija Kranjčara biti održana u petak (12:00 sati) u zagrebačkom hotelu Westin nakon čega će uslijediti i sprovod na Mirogoju u Aleji velikana.

Da je Zlatko Cico Kranjčar zaslužio mjesto u Aleji velikana govori i njegova bogata igračka, ali i trenerska karijera.

Bio je član legendarne Dinamove generacije koja je 1982. godine donijela titulu nakon 24 godine. Igrao je i za Rapid, te St. Polten. S Rapidom je osvojio dva naslova prvaka, tri Kupa i tri Superkupa.

Bio je i jedan od svega 14 igrača koji nastupili u premijernom nastupu hrvatske reprezentacije protiv SAD-a u listopadu 1990. godine i to kao kapetan.

U trenerskoj karijeri vodio je brojne klubove, kao i hrvatsku reprezentaciju od 2004. do 2006. godine. U 25 nastupa na klupi Vatrenih upisao je 11 pobjeda, osam remija i šest poraza. Njegov sin Niko, također je bio odličan nogometaš i hrvatski reprezentativac.

Poznato je da je Zlatko Cico Kranjčar najviše bio vezan za zagrebački Dinamo u čijem dresu je upisao, računamo li i prijateljske i pripremne utakmice 556 nastupa uz čak 256 golova. Također treba spomenuti kako je kao trener u tri navrata vodio Dinamo.

Cico Kranjčar dobitnik je i Državne nagrade za šport 'Franjo Bučar' 2005. godine.

Iza sebe je ostavio suprugu Elviru, kćer Lanu, sina Niku.

Tagovi: Zlatko Kranjčar
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE