GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zorić proziva ministricu Brnjac, traži da se poništi sjednica Skupštine Dinama

Zorić proziva ministricu Brnjac, traži da se poništi sjednica Skupštine Dinama
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 17:06
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Damir Zorić pisao je ministrici sporta Nikolini Brnjac zbog Skupštine Dinama koja se održala u ponedjeljak. Podsjetimo, na toj su Skupštini izabrani Izvršni i Nadzorni odbor kluba, no Zorić je sada poslao zahtjev ministrici za poništenjem te Skupštine, a zahtjev prenosimo u cijelosti.

“1. Dana 20.03.2023.g. kao čelnici javnopravnog tijela, u otvorenom roku, sukladno odredbi čl.11.st.3. Zakona o sportskoj inspekciji (NN 86/12, 98/19, 34/21 dalje; ZUP) u svezi sa čl. 3. i čl. 122. Zakona o općem upravnom postupku(NN 47/09 i 11/21) izjavili smo Vam Prigovor kao pravni lijek na pasivnost i zanemarivanje da sportska inspekcija postupi po našoj predstavci od 13.02.2023.g. koju smo podnijeli sukladno odredbi čl. 11.st. 1. u svezi sa čl. 42. st. 2. ZUP-a.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

2.Dana 20.09.2023.g. kao čelnici javnopravnog tijela-Ministarstva turizma i sporta u okviru kojeg djeluje i sportska inspekcija (pet dana prije održavanja skandalozne sjednice Skupštine GNK Dinamo 25.09.2023.) uputili smo Vam:

a/Zahtjev za hitno i bezuvjetno izuzeće glavne sportske inspektorice sukladno odredbi čl. 24. ZUP-a zbog čvrstog uvjerenja da je njezino postupanje prema nama kao strankama arbitrarno, pristrano i diskriminirajuće.

b/Zahtjev za izdavanje HITNE MJERE pozivom na odredbu čl. 24. st. 2. Zakona o sportskoj inspekciji kako bi se spriječile manipulacije i protustatutarno održavanje sjednice Skupštine bez potrebnog kvoruma.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

3.Dana 25.09.2023.g. na dan održavanja sjednice Skupštine navečer u 18 sati, u prijepodnevnim satima poslali smo Vam pozivom na odredbu čl. 24. st. 5. Zakona o sportskoj inspekciji

novi zahtjev za izdavanje HITNE MJERE sadržaja, citat; „kojom se naređuje predsjedniku Skupštine GNK Dinamo da je na današnjoj sjednici Skupštine (25.09.2023. s početkom u 18 sati) dužan poštovati Statut GNK Dinamo i odredbu članka 32. Statuta prema kojoj je za pravovaljano odlučivanje potrebna nazočnost natpolovične većine punopravnih i valjano verificiranih zastupnika.

Tražimo od Vas da mu izdate takvu naredbu!“ završen citat.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

4. Cijeloj hrvatskoj javnosti je poznato da je sjednica Skupštine održana bez potrebnog kvoruma i da su svjesno i grubo prekršene odredbe Statuta GNK Dinamo koje propisuju:

1. čl. 24. st.2. „Skupštinu sačinjava 80 predstavnika…“

2. čl. 32. „Skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina svih članova Skupštine…“

3. čl. 25. st.6. „Na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika.

Te su na ovakav način, grubom povredom Statuta i bez potrebnog kvoruma za pravovaljano odlučivanje i donošenje odluka verificirani novi članovi Skupštine iz redova povjerenika i izabrana tijela upravljana klubom, Izvršni odbor i Nadzorni odbor.

5. Novonastalim stanjem, stvorenim protuzakonitim postupanjem i grubim kršenjem odredaba Statuta GNK Dinamo nastala je velika šteta za brojne članove GNK Dinamo i poremećaji koji se više neće moći otkloniti bez teških posljedica za članove kluba.

Zato po treći puta od Vas kao nadležnog upravnog tijela, pozivom na odredbu čl. 24 st.2. i st. 4. Zakona o sportskoj inspekciji tražimo donošenje

HITNE MJERE

1. Poništava se nelegalna i protustatutarna sjednica Skupštine GNK Dinamo održana 25.09.2023.g. i sve odluke koje su donesene na njoj.

2. Sve odluke koje donese novoizabrani Izvršni odbor i Nadzorni odbor su ništave i bez pravnog učinka”, navodi se u zahtjevu koji potpisuje Zorić.

Tagovi: Damir Zorić, Dinamo, Nikolina Brnjac, Mirko Barišić, mamićevci
PROČITAJ I OVO
HNS izabrao kamp za Euro
KAMP
HNS izabrao kamp za Euro
ZAGREB - HNS je potvrdio UEFA-i kako će bazni kamp hrvatske reprezentacije biti Neuruppin. HNS piše: "Bazni kamp u Neuruppinu sastoji se od resorta Mark Brandenburg na obali jezera Ruppiner te pripadajućeg trening igrališta Volksparkstadion koje je udaljeno samo sedam minuta vožnje od hotela."
Guardiola: Cruijff me davno naučio jednu stvar
PORUKE
Guardiola: Cruijff me davno naučio jednu stvar
MANCHESTER - Britanski su mediji hvalospjevima garnirali predstavu na Etihadu. Visoka razina kvalitete nogometne igre između Manchester Cityja i Tottenhama obogaćena je sa šest efektnih pogodaka, za rezultat 3-3!
Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu
SKIJANJE
Zrinka Ljutić ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu
ZAGREB - Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (19) osvojila je sedmo mjesto u utrci Svjetskog kupa u kanadskom Tremblantu i tako ostvarila najbolji rezultat karijere u veleslalomu.
City i Tottenham remizirali u spektakularnoj utakmici
PREMIERSHIP
City i Tottenham remizirali u spektakularnoj utakmici
MANCHESTER - Manchester City i Tottenham su remijem 3:3 podijelili bodove u posljednjoj utakmici 17. kola engleske Premier lige.
Bayer uspio izvući bod protiv Borussije Dortmund!
BUNDESLIGA
Bayer uspio izvući bod protiv Borussije Dortmund!
LEVERKUSEN - U derbi susretu 13. kola Bundeslige nije bilo pobjednika, nogometaši Bayera i dortmundske Borussije odigrali su u Leverkusenu 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE