GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac do osobnog rekorda u doigravanju

Zubac do osobnog rekorda u doigravanju
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2024 / 07:35
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Ivica Zubac postavio je osobni rekord karijere po broju ubačenih koševa u NBA play-offu, a bio i najbolji skakač utakmice u kojoj su Los Angeles Clippersi pobijedili Dallas Maverickse 109:97 i poveli 1:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije.

Hrvatski centar susret je završio s 20 koševa (šut 10/17) i 15 skokova.

"Želim biti najbolja verzija sebe kako bih pomogao ovoj momčadi", rekao je nakon utakmice Zubac, kojeg su hvalili i suigrači. "Bit ćemo dobri svaki put kad će on igrati na ovoj razini", rekao je Paul George, a James Harden, koji je loptama pronalazio Zupca, dodao: "Ovakve su utakmice savršene za njega."

Clippersi su sjajnom obranom limitirali Luku Dončića i Dallas na samo 30 koševa u poluvremenu. Posebno je to impresivno izgledalo u drugoj četvrtini u kojoj su Mavsi ubacili samo osam poena uz šut iz igre 2/21, od čega 0/9 za tri poena. Polovicu od osam koševa, Mavericksi su u tom dijelu ubacili s crte slobodnih bacanja gađajući 4/8.

Clippersi su i dalje bez Kawhija Leonarda pa je velik dio napadačkog tereta na sebe preuzeo James Harden. S 28 poena bio je najbolji strijelac momčadi, a dodao je i osam asistencija. George se zaustavio na 22 i imao je šest skokova.

Dončić je do kraja susreta ubacio 33 poena te imao i 13 skokova i šest asistencija. Promašio je osam pokušaja za tricu (4/12) i 15 lopti ukupno (11/26). Kyrie Irving je dodao 31 za Maverickse. Imao je i sedam asistencija.

Tagovi: zubac, clippers, dončić, george, mavericks
PROČITAJ I OVO
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE