GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac ponovo vrlo dobar, Clippersi pobijedili

Zubac ponovo vrlo dobar, Clippersi pobijedili
U DOBROM RITMU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.03.2022 / 08:23
Autor: SEEbiz / tportal
LOS ANGELES - Ivica Zubac ponovno je imao važnu ulogu u pobjedi svojih Los Angeles Clippersa koji su slavili 106:102 na gostovanju u Detroitu, a hrvatski reprezentativni centar je za 30 minuta postigao 14 koševa uz 15 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

LA Clippersi su nadoknadili čak 18 koševa zaostatka iz sredine druge četvrtine, a kad su na 7:53 minuta prije kraja došli do vodstva, više ga nisu ispustili do kraja utakmice.

Najefikasniji je bio Marcus Morris s 31 košem, a važnu ulogu u završnici imao je Luke Kennard koji je 11 od svojih 16 koševa postigao u zadnjih osam minuta. Reggie Jackson je bio na rubu 'triple-doublea' s 15 koševa, devet asistencija i osam skokova, a naš se Ivica Zubac zaustavio na 'double-double' učinku od 14 koševa, 15 skokova te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Kod domaćih se ponovno istaknuo Cade Cunningham s 23 koša, 10 asistencija i devet skokova. Jerami Grant je ubacio 21 koš.

Clippersi su se ovom pobjedom dodatno učvrstili na osmom mjestu ljestvice Zapadne konferencije NBA lige, dok je Detroit s 18-50 na začelju Istočne konferencije zajedno s Orlandom.

U Bostonu je Dallas predvođen Lukom Dončićem (26 koševa, 8 asistencija, 8 skokova) slavio 95:92 čime je prekinuo niz Celticsa od pet uzastopnih pobjeda. Kod Mavericksa Dorian Finney-Smith je ubacio 19, a Spencer Dinwiddie 18 koševa. Domaće je s 21 košem i 11 skokova predvodio Jayson Tatum, a Al Horford je ubacio 17 koševa.

Dallas je s učinkom 42-26 na petom mjestu i u 'mrtvoj utrci' s Utah Jazzom (42-25). Boston je sa 41-28 na petom mjestu, s dva poraza više od četvrtoplasiranog Chicaga (41-26).

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u NBA ligi, u njujorškom gradskom derbiju, Brooklyn Nets su u svojoj dvorani svladali New York Knickse 110:107, a briljirao je Kevin Durant koji je postigao 53 koša za pobjednike.

Uz to je Durant podijelio i devet asistencija te imao šest skokova i dvije ukradene lopte. Durant je postigao i posljednjih sedam koševa svoje momčadi, pogodivši tricu na ulazu u posljednju minutu za 106:103, a potom je pogodio i sva četiri slobodna bacanja u neizvjesnoj završnici.

Uz Duranta kod pobjednika je Andre Drummond spojio 18 koševa i 10 skokova.

Julius Randle je s 26 koševa bio najbolji strijelac Knicksa, za koje je Evan Fournier postigao 25, a RJ Barrett 24 koša.

Brooklyn je trećom uzastopnom pobjedom stigao do učinka 35-33 i na osmom je mjestu ljestvice Istočne konferencije NBA lige, dok je New York s 28-40 na 12. poziciji i izvan kruga momčadi koje će nastupiti u razigravanju za posljednja dva mjesta u 'play-offu'.

Tagovi: Ivica Zubac, Los Angeles Clippers, Luka Dončić, Cade Cunningham, Bojan Bogdanović
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE