GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac solidan, Clippersi pobijedili Raptorse

Zubac solidan, Clippersi pobijedili Raptorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.05.2021 / 08:23
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Ivica Zubac i Dario Šarić odigrali su solidne utakmice i pomogli svojim momčadima da dođu do tijesnih i važnih pobjeda u borbi za pozicije na vrhu zapadne konferencije NBA lige.

Za 30 minuta na parketu Zubac je postigao osam koševa (šut 4/6), osam skokova, tri asistencije, dvije blokade i dvije izgubljene lopte, a LA Clippersi svladali su Toronto Raptorse 105:100.

Posebno se istaknuo snažnim zakucavanjem preko lanjskog All-Star igrača Pascala Siakama nakon pick and rolla s Paulom Georgeom.

"Svi zaboravljaju koliko je Zu još mlad, još uči u hodu. Bit će sve bolji i ja ću biti sve bolji u igri s njim, kao i u igranju pick and rolla", rekao je George o sve boljoj kemiji koju ima na parketu s našim 24-godišnjim košarkašem.

Drugom prilikom Zubac je blokirao Japanca Watanabea, pa iako nije bio zaslužan za promjenu posjeda u toj akciji, brzo je reagirao, potrčao u kontru i završio je ovim moćnim zakucavanjem.

Međutim, trener Tyronn Lue tvrdi da u obrani želi još više blokada od Zupca.

"Mislim da mora blokirati više šuteva. Svaki dan mu to govorim. Radi dobar posao u vertikalnom postavljanju, ali mora blokirati više šuteva", kritizirao ga je trener Clippersa.

George i Marcus Morris predvodili su Clipperse s po 22 poena, a Raptorse Fred VanVleet s 27 i 13 asistencija.

Dario Šarić u trećoj utakmici nakon tjedan dana mirovanja zbog sanacije ozlijeđenog gležnja igrao je samo 12 minuta, ali ih je iskoristio vrlo ekonomično postigavši sedam poena (2/3 iz igre, 2/2 za trice, 1/2 iz slobodnih bacanja) uz pet skokova i jednu izgubljenu loptu.

Phoenix Sunsi su se mučili u Clevelandu, morali su igrati produžetak, ali u dodatnih pet minuta su razbili domaćine i slavili 134:118. Devin Booker zabio je 31 koš, Chris Paul 23 i 16 asistencija, a prvo ime Cavsa bio je rookie Isaac Okoro s 32 koša.

Ovom pobjedom Sunsi su se ponovno izjednačili s Utah Jazzom na vrhu Zapada s omjerom 47-18, a Clippersi su se odvojili od Denvera na trećem mjestu s omjerom 44-22.

Tagovi: Ivica Zubac, Paul George, Los Angeles Clippers, Marcus Morris, Dario Šarić
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE