GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 08:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Dario Šarić nakon dugo vremena odigrao je utakmicu u ozbiljnoj minutaži, čak ju je i započeo u startnoj petorci, ali na kraju je umalo svoju momčad koštao pobjede.

U tijesnoj pobjedi Phoenixa nad Portlandom 118:117 igrao je 31 minutu i postigao 12 poena (šut 4/12, trice 1/4, slobodna bacanja 3/6) uz pet skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Problem je u tome što je tri bacanja promašio u samoj završnici, kad se utakmica lomila. Minutu i četiri sekunde prije kraja promašio je prvo pa pogodio drugo i smanjio na zaostatak na 115:114. Nakon što su se Sunsi obranili, 15 sekundi kasnije dobio je novu priliku da s linije donese prednost svojoj momčadi, ali ovaj put je promašio oba.

Na njegovu sreću, i njegov bivši suigrač iz Philadelphije Robert Covington, koji sada igra za Blazerse, jednako je podbacio. Pet sekundi prije kraja promašio je oba bacanja i ostavio Phoenix u igri, a Devin Booker je 2.4 sekunde do sirene ostao priseban, realizirao oba slobodnjaka i donio Sunsima pobjedu.

Sunsi su tako ostali u igri za prvo mjesto na Zapadu jer s omjerom 49-21 zaostaju samo jednu pobjedu za vodećom Utom.

Trener Monty Williams nije zamjerio Šariću na promašajima, nego mu je rekao da ih zaboravi i okrene se sljedećoj akciji te da vjeruje u njega. Nakon utakmice pohvalio ga je za trud u obrani na Nurkiću i sprječavanju jednog od najboljih skakača lige Enesa Kantera da dominira u skoku.

Unatoč kiksevima s linije u završnici, Šarić je odigrao solidnu utakmicu s obzirom na okolnosti. Phoenix je prvi put u sezoni igrao bez startnog centra Deandrea Aytona, a Šibenčanin je, nakon što je dugo igrao samo sporadične minute, uskočio na njegovo mjesto u petorci i morao se nositi s puno snažnijim Jusufom Nurkićem, s kojim je prije sedam godina vodio žestoke bitke na hrvatskim parketima u okršajima Cibone i Cedevite. Ni Nurkić se nije proslavio, cijelu utakmicu imao je problema s osobnim pogreškama i završio sa sedam koševa i osam skokova.

Damian Lillard činio je sve da Portlandu donese vrijednu pobjedu u pokušaju izbjegavanja play-ina te je postigao 41 koš, ali na kraju mu to nije bilo dovoljno i Blazersi su izgubili tek drugi put u posljednjih 11 utakmica. Chris Paul predvodio je domaćine s 26 poena.

Zubac standardno dobar, Šamanić bez minute
Sinoć je igrao i Ivica Zubac, koji je u uvjerljivoj pobjedi LA Clippersa u Charlotteu 113:90 za 35 minuta postigao osam koševa (šut 3/4, slobodna bacanja 2/2) uz 11 skokova, jednu asistenciju, dvije blokade i tri izgubljene lopte. Paul George bio je prvi strijelac Clippersa s 20 poena, a rookie LaMelo Ball s 18 je bio najbolji kod Hornetsa.

Luka Šamanić nije igrao u porazu San Antonija u New Yorku od Knicksa 102:98.

Tagovi: Dario Šarić, Ivica Zubac, Devin Booker, Luka Šamanić, Robert Covington, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE