GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio

Zubac solidan, Šarić umalo sve upropastio
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 08:21
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Dario Šarić nakon dugo vremena odigrao je utakmicu u ozbiljnoj minutaži, čak ju je i započeo u startnoj petorci, ali na kraju je umalo svoju momčad koštao pobjede.

U tijesnoj pobjedi Phoenixa nad Portlandom 118:117 igrao je 31 minutu i postigao 12 poena (šut 4/12, trice 1/4, slobodna bacanja 3/6) uz pet skokova, jednu asistenciju, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte.

Problem je u tome što je tri bacanja promašio u samoj završnici, kad se utakmica lomila. Minutu i četiri sekunde prije kraja promašio je prvo pa pogodio drugo i smanjio na zaostatak na 115:114. Nakon što su se Sunsi obranili, 15 sekundi kasnije dobio je novu priliku da s linije donese prednost svojoj momčadi, ali ovaj put je promašio oba.

Na njegovu sreću, i njegov bivši suigrač iz Philadelphije Robert Covington, koji sada igra za Blazerse, jednako je podbacio. Pet sekundi prije kraja promašio je oba bacanja i ostavio Phoenix u igri, a Devin Booker je 2.4 sekunde do sirene ostao priseban, realizirao oba slobodnjaka i donio Sunsima pobjedu.

Sunsi su tako ostali u igri za prvo mjesto na Zapadu jer s omjerom 49-21 zaostaju samo jednu pobjedu za vodećom Utom.

Trener Monty Williams nije zamjerio Šariću na promašajima, nego mu je rekao da ih zaboravi i okrene se sljedećoj akciji te da vjeruje u njega. Nakon utakmice pohvalio ga je za trud u obrani na Nurkiću i sprječavanju jednog od najboljih skakača lige Enesa Kantera da dominira u skoku.

Unatoč kiksevima s linije u završnici, Šarić je odigrao solidnu utakmicu s obzirom na okolnosti. Phoenix je prvi put u sezoni igrao bez startnog centra Deandrea Aytona, a Šibenčanin je, nakon što je dugo igrao samo sporadične minute, uskočio na njegovo mjesto u petorci i morao se nositi s puno snažnijim Jusufom Nurkićem, s kojim je prije sedam godina vodio žestoke bitke na hrvatskim parketima u okršajima Cibone i Cedevite. Ni Nurkić se nije proslavio, cijelu utakmicu imao je problema s osobnim pogreškama i završio sa sedam koševa i osam skokova.

Damian Lillard činio je sve da Portlandu donese vrijednu pobjedu u pokušaju izbjegavanja play-ina te je postigao 41 koš, ali na kraju mu to nije bilo dovoljno i Blazersi su izgubili tek drugi put u posljednjih 11 utakmica. Chris Paul predvodio je domaćine s 26 poena.

Zubac standardno dobar, Šamanić bez minute
Sinoć je igrao i Ivica Zubac, koji je u uvjerljivoj pobjedi LA Clippersa u Charlotteu 113:90 za 35 minuta postigao osam koševa (šut 3/4, slobodna bacanja 2/2) uz 11 skokova, jednu asistenciju, dvije blokade i tri izgubljene lopte. Paul George bio je prvi strijelac Clippersa s 20 poena, a rookie LaMelo Ball s 18 je bio najbolji kod Hornetsa.

Luka Šamanić nije igrao u porazu San Antonija u New Yorku od Knicksa 102:98.

Tagovi: Dario Šarić, Ivica Zubac, Devin Booker, Luka Šamanić, Robert Covington, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE