GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvezda povlači tužbe protiv ABA lige

Zvezda povlači tužbe protiv ABA lige
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 16:33
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda je saopštio da je održana vanredna Skupština ABA lige na inicijativu dosadašnjeg predsedavajućeg i direktora Cibone Domagoja Čavlovića, i da su na njoj donete odluke u skladu sa zahtevima kluba.

Klub sa Malog Kalemegdana je izrazio veliko zadovoljstvo što je Skupština održana u konstruktivnoj atmosferi i uz prisustvo svih klubova ABA lige.

„Na vanrednoj sednici Skupštine usvojeno je i jednoglasno izglasano 9 tačaka dnevnog reda, uključujući i one najvažnije, a to su vođenje lige od strane predsedništva u sastavu KK FMP, KK Mornar i KK Zadar (Ovo telo će predsedavati ligom do njenog dogovorenog preoblikovanja koje se očekuje u septembru mesecu, što je utvrdjeno i dogovoreno od strane svih klubova)“, piše u saopštenju.

U saopštenju se ističe i da je usvojen niz akata i protokola.

„Usvojeni su interni akti (Bylaws) lige (koji su od početka sezone usled neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku „radno“), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrdjen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i Covid-19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dela.“

Iz Crvene zvezde su saopštili i da povlače sve tužbe pred sudom u Zagrebu.

„S obzirom da je zaključno sa odlukama donetim na današnjoj sednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe. KK Crvena zvezda smatra da je ovakvom delovanjem i jedinstvom svih klubova i to pre završetka ligaškog dela sezone, ABA liga uspela u poslednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, Skupštine koju će zakazati Predsedništvo ABA lige.“

Tagovi: Crvena zvezda, ABA liga, Domagoj Čavlović, Cibona, Nebojša Čović
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE