GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zvonimir Boban: Atmosfera prepuna strasti, poseban dan za Dinamo

Zvonimir Boban: Atmosfera prepuna strasti, poseban dan za Dinamo
RIJEČ AUTORITETA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.09.2022 / 12:32
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Vlasnici Chelseaja Todd Boehly i Behdad Eghbali neće po dobrome pamtiti izlet u Zagreb.

Njihov milijunski projekt sinuć je ismijala cijela nogometna Europa. Došli su, podružili se i pokisli se vratili u London.

U maksimirskoj loži bio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik sabora Goran Jandroković...

- Dečki su odigrali sjajnu, fantastičnu utakmicu, oduševili su me i od srca im čestitam što su dali i više nego što realno mogu dati. Čestitam i Anti Čačiću na sjajnoj pripremi utakmice i na taktici s kojom je poveo Dinamo do velike pobjede. Uživao sam u utakmici, kao i u atmosferi koja je bila prepuna plave strasti, a bez ikakvog incidenta. Kako i priliči našem gradu i našem klubu. Bio je ovo poseban dan za Dinamo, za hrvatski nogomet, a na kraju i za mene - kazao je Zvonimir Boban.

Godinama za neku Dinamovu utakmicu nije bilo takvo zanimanje. Sasvim logično, rekli bismo. Jer, u Zagreb je stigla momčad najviše svjetske reputacije kakvu domaća publika na ovim prostorima rijetko ima priliku vidjeti uživo. Ulaznice su rasprodane u trenu, a kakva je potražnja bila za njima, ispunjena bi bila dva maksimirska stadiona. Neka ljepša i komfornija. Možda je taj prizor na uvjete na maksimirskom stadionu malo i iznenadio gostujuću momčad. Šalu na stranu, jer, zapravo, pravo pitanje koje se sigurno motalo po glavi svakom Dinamovom navijaču jučer na tribinama glasi: ‘Kako je moguće da Dinamo tako dobro izgleda protiv momčadi koja je u ovom prijelaznom roku potrošila gotovo 300 milijuna eura!?’ Kao da se nitko nije naglas htio upitati koja je to tajna Dinamova niša... Da ne bismo nešto ‘zacoprali’.

- Ma briga me za Chelseaove milijune, pa jeste li vidjeli kako doktorski igra Josip Mišić!? Pa to je igrač za reprezentaciju. I taj malo Ljubičić odigrao je savršeno tehnički i taktički, u obrani savršeno. A što kažete na Oršu? Ide dečko kao na motoru. I kako se to njemu svaki put tako odbije lopte, nije slučajno, vjerujte mi... Šutalo je bio fenomenalan, Petković moćan... - euforično je pričao naš mladi nogometni trener Hrvoje Bušić iz Županje koji već godinama ne propušta najvažnije Dinamove utakmice.

A što to ima u ovoj Dinamovoj momčadi koja je protiv takvog, za naše pojmove’ svemirskog sustava tako zrelo tražila igru? I bila više nego ravnopravan protivnik cijelu utakmicu. Ili ova momčad ima kapacitet kakav nitko, ili rijetki vide. Dvadeset tisuća navijača sinoć je pokazalo palac gore za jednu od najzrelijih izvedbi ove generacije protiv moćnog suparnika. Posebnu pohvalu svakako zaslužuju plavi dečki s maksimirskog sjevera koji su cijelu utakmicu bez prestanka pjevali, navijali i nosili momčad Ante Čačića. Bez njihova doprinosa, sigurno bi i izvedba njihovih ljubimaca na terenu bila s ‘manje gasa’. Znali su to jako dobro Dinamovi nogometaši koji su nakon utakmice dugo pjevali podno maksimirskog sjevera.

Fotografija: Drago Sopta/HNS

Tagovi: Zvonimir Boban, Dinamo, Chelsea, Aleksander Čeferin
PROČITAJ I OVO
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
NBA PLAYOFF
Dallas u ludoj završnici izborio finale Zapada
DALLAS - Dallas je dramatičnom domaćom pobjedom nad Oklahomom 117:116, s ukupnih 4:2 izborio finale Zapadne konferencije NBA play-offa.
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
BOKS
Usik je apsolutni svjetski teškaški prvak
LONDON - Nakon 12 rundi rata, Usik je slavio podijeljenom sudačkom odlukom (115-112, 113-114, 114-113).
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
VELIKI NIZ
Dinamo s drugim sastavom do pobjede u Koprivnici
KOPRIVNICA - Dinamo je u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a pobijedio Slaven Belupo 2:3. Golove za domaćine zabili su Daniel Štefulj i Adriano Jagušić, a za goste su strijelci bili Fran Brodić, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Trener Dinama Sergej Jakirović izveo je drugu postavu.
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
BUNDESLIGA
Sjajni Kramarić hat-trickom potopio Bayern
HOFFENHEIM - Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić briljirao je u utakmici Hoffenheima protiv Bayerna u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Bundeslige. Kramarić je najprije namjestio gol u osmoj minuti Maximilianu Baieru.
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
POPIS
Stojković objavio popis za Europsko prvenstvo
BEOGRAD - Srpski izbornik Dragan Stojković objavio je popis reprezentativaca koji konkuriraju za nastup na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Stojković je na popis uvrstio 35 nogometaša, što će reći da će do početka Eura morati otpisati njih devetoricu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE