GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Airbnb preuzima AI startup za nešto manje od 200 milijuna dolara

Airbnb preuzima AI startup za nešto manje od 200 milijuna dolara
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2023 / 21:52
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Airbnb je realizirao svoju prvu akviziciju kao javna tvrtka, u ugovoru procijenjenom na nešto manje od 200 milijuna dolara, rekli su izvori upoznati s ugovorom za CNBC.

Startup se zove Gameplanner.AI, koji je u "stealth modu" od svog osnutka 2020. Startupi u stealth modu rade izvan očiju javnosti iz raznih razloga, kao što je zaštita intelektualnog vlasništva ili izbjegavanje ometanja. Gameplanner.AI će ubrzati neke od Airbnbovih AI projekata, prema Airbnbu.

Gameplanner.AI suosnivač je Adam Cheyer, jedan od osnivača Siri. Kada je Siri kupio Apple, radio je zajedno sa Steveom Jobsom. Cheyer je kasnije suosnio Viv Labs, koji će postati temelj za Samsungovog glasovnog asistenta.

Izvršni direktor Airbnba Brian Chesky rekao je da će generativna umjetna inteligencija radikalno promijeniti platformu i da je želi koristiti kao "putnog vratara" koji s vremenom uči o korisnicima i poboljšava njihova iskustva putovanja -- na primjer, spajanje korisnika s pravim sobama ili domovima.

Ovaj je posao prva Airbnbova akvizicija od 2019. i mogla bi pobuditi zanimanje Wall Streeta o tome mijenja li se Cheskyjeva strategija spajanja i preuzimanja, što bi Airbnb potencijalno učinilo privlačnijom akvizicijom. Tvrtka je profitabilna prema GAAP osnovi i držala je 11 milijardi dolara u gotovini i likvidnoj imovini do kraja rujna.

Airbnbove vijesti slijede izvješća da Google pregovara o ulaganju stotina milijuna u još jedan startup za umjetnu inteligenciju, Character.AI, koji je u ožujku prikupio 150 milijuna dolara uz procjenu od 1 milijarde dolara u rundi financiranja koju je vodio Andreessen Horowitz. Startup omogućuje ljudima stvaranje virtualnih likova ili razgovor s AI verzijama slavnih osoba poput Elona Muska ili Alberta Einsteina.

Tagovi: Airbnb, Gameplanner.AI, umjetna inteligencija
PROČITAJ I OVO
Koji su najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2023. godini?
TRAŽILICA
Koji su najtraženiji pojmovi u Hrvatskoj na tražilici Google u 2023. godini?
ZAGREB – Na temelju pretraživanja tijekom 2023. godine, Google je objavio popis najtraženijih pojmova koji pruža jedinstveni uvid u najpopularnije trendove.
Microsoft, Meta i OpenAI koristit će AMD-ov novi čip.
ČIPOVI
Microsoft, Meta i OpenAI koristit će AMD-ov novi čip.
NEW YORK - Meta, OpenAI i Microsoft rekli su da će koristiti AMD-ov najnoviji AI čip, Instinct MI300X. To je znak da tehnološke tvrtke traže alternativu skupim Nvidijinim grafičkim procesorima koji su trenutno potrebni za stvaranje, razvoj i implementaciju programa umjetne inteligencije poput OpenAI-jevog ChatGPT-a.
Meta ukida razmjenu poruka između Instagrama i Facebooka
POTEZI
Meta ukida razmjenu poruka između Instagrama i Facebooka
SAN FRANCISCO - Od sredine prosinca korisnici neće moći započeti nove razgovore između Instagrama i Facebooka, a postojeći će biti ograničeni samo na čitanje
Rakuten planira lansirati vlasnički AI model
PLANOVI
Rakuten planira lansirati vlasnički AI model
TOKIO - Rakuten planira pokrenuti vlastiti vlasnički model jezika umjetne inteligencije, rekao je njegov izvršni direktor za CNBC u intervjuu koji je emitiran u ponedjeljak.
Vertiv surađuje s Intelom na rješenju tekućeg hlađenja za AI Accelerator platformu
SURADNJA
Vertiv surađuje s Intelom na rješenju tekućeg hlađenja za AI Accelerator platformu
ZAGREB - Vertiv (NYSE: VRT), globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, predstavio je suradnju s tvrtkom Intel (Nasdaq: INTC), industrijskim liderom u stvaranju tehnologije koja mijenja svijet, kako bi pružili rješenje tekućeg hlađenja koje će podržati revolucionarni novi Intel Gaudi3 AI akcelerator, čije je lansiranje planirano za 2024. godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE