GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Alphabet najavio nova otpuštanja

Alphabet najavio nova otpuštanja
REZOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.01.2024 / 23:11
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Googleova matična tvrtka Alphabet najavila je nova otpuštanja u raznim odjelima dok američki tehnološki div smanjuje troškove. Između ostalih, tvrtku će napustiti i suosnivači Fitbita James Park i Eric Friedman.

Google će otpustiti stotine zaposlenika u razvojnoj jedinici za glasovne asistente, kao i stotine inženjera čiji je rad vezan uz Pixel, Nest i Fitbit. Također planiraju otpustiti većinu tima za proširenu stvarnost, javlja Reuters.

Fitbit, koji proizvodi pametne uređaje poput satova, narukvica i narukvica, kupio je Google 2021., dok je nastavio razvijati nove verzije svog Pixel sata. “U drugoj polovici 2023. rad naših timova se promijenio u želji za većom učinkovitošću”, napisao je između ostalog Google Reutersu. Nisu precizirali koliko će ljudi biti otpušteno.

Reorganizacija poslova dolazi u trenutku kada tvrtke poput Microsofta i Googlea prebacuju fokus na razvoj umjetne inteligencije.

Alphabet je u siječnju prošle godine najavio otpuštanje 12.000 radnika, što predstavlja šest posto svih zaposlenih. U rujnu je tehnološki div imao oko 182.400 zaposlenika diljem svijeta.

Tagovi: Alphabet, YouTube, Google, Snap, Google Cloud
PROČITAJ I OVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Singapore is leading startup market in the region
STARTUPS
Singapore is leading startup market in the region
SINGAPORE - Southeast Asian startup fundraising dropped to its lowest level in more than five years in January to March, according to a recent industry report, reflecting the prolonged funding slowdown in the region since the end of the COVID-19 pandemic, with little sign of recovery.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE