GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon investira 14 milijardi eura u Japanu

Amazon investira 14 milijardi eura u Japanu
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2024 / 13:04
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Američki pružatelj usluga računalstva u oblaku Amazon Web Services (AWS) planira uložiti 2260 milijardi jena (14 milijardi eura) u širenje poslovanja u Japanu do 2027. godine. Tamo će uložiti sredstva u svoju infrastrukturu usluga u oblaku.

AWC će uložiti u proširenje svojih cloud kapaciteta u metropolitanskim gradovima Tokiju i Osaki kako bi zadovoljio povećanu potražnju kupaca koji se broje "u stotinama tisuća", objavila je prije nekoliko dana tvrtka.

Prema tvrtki, koja je u vlasništvu američke multinacionalne Amazon, njezina će ulaganja pridonijeti 5,57 trilijuna jena (34,6 milijardi eura) bruto domaćem proizvodu Japana i dovesti do otvaranja više od 30.500 radnih mjesta u zemlji.

"Naše ulaganje će ubrzati digitalnu transformaciju još većeg broja kupaca u javnom i privatnom sektoru, te promicati napredak umjetne inteligencije i strojnog učenja", rekao je Tadao Nagasaki, predsjednik i generalni direktor japanske podružnice AWS-a, prema inozemnim vijestima. agencije.

Japanska vlada pozdravila je najavu Amerikanaca. "Razvoj japanske digitalne infrastrukture ključan je za jačanje industrijske konkurentnosti zemlje, a podatkovni centri igraju važnu ulogu u tome", rekao je bivši ministar digitalizacije Takuya Hirai.

Prije toga američka je tvrtka već uložila 1510 milijardi jena (9,4 milijarde eura) između 2011. i 2022. u izgradnju infrastrukture i mreža te rad i održavanje podatkovnih centara u Japanu.

Tagovi: Amazon, oblak, clud, japan, amazon web services
PROČITAJ I OVO
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
SKOK
Dionice Applea u tjednu skočile 6 posto
NEW YORK - Među najvećim je dobitnicima prošloga tjedna bio tehnološki sektor jer je većina kompanija iz tog sektora ostvarila bolje nego što se očekivalo kvartalne poslovne rezultate.
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
NOVA ERA U ROBOTICI
Medtronic predstavio Hugo RAS, sustav za asistiranu robotsku kirurgiju
ZAGREB – Medtronic, svjetski lider u medicinskoj tehnologiji, predstavio je novog kirurškog robota Huga™ RAS-a, koji predstavlja sveobuhvatno rješenje za robotski potpomognutu kirurgiju.
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
PARTNERSTVO
Infobip i Nokia sklopili partnerstvo za brži razvoj telekomunikacijskih aplikacija
VODNJAN – Globalna cloud komunikacijska platforma Infobip i Nokia danas su najavili sklapanje partnerskog sporazuma koji će svjetskoj developerskoj zajednici omogućiti korištenje njihovih API platformi za brži razvoj široke lepeze telekomunikacijskih aplikacija, a koje su namijenjene privatnim, poslovnim i industrijskim korisnicima.
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
BOLJE OD OČEKIVANJA
Apple rezultatima nadmašio očekivanja, iako je prodaja iPhonea pala 10%
NEW YORK - Apple (AAPL) je izvijestio o svojoj zaradi u drugom tromjesečju nakon zvona u četvrtak nadmašivši očekivanja na vrhu i dnu, ali prihod je pao 4% u odnosu na prethodnu godinu zbog sporije prodaje iPhonea, Maca, iPada i nosivih uređaja nego u istom razdoblju 2023.
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE