GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon jedan od najvećih dobitnika koronakrize

Amazon jedan od najvećih dobitnika koronakrize
DOBITNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2020 / 10:25
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Američka maloprodaja u travnju je pala rekordnih 16,4 posto, a jedina svijetla točka bila je internetska prodaja koja je od ožujka porasla 8,4 posto.

Među najvećim pobjednicima epidemije je Amazon. Njegova prodaja skočila je 26 posto u prvom tromjesečju (u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine), na 75,5 milijardi dolara.

Promet je bio toliko visok da ponekad neki proizvodi nisu bili dostupni, a Amazon je morao zaposliti dodatnih 175.000 radnika da bi nastavio sa znatno većom potražnjom.

Možda će dovoljno o rastu prodaje reći podaci o zapošljavanju koje je objavila kompanija u posljednjih mjesec dana. Amazon je 13. travnja objavio da je od sredine ožujka zaposlio 100.000 ljudi i da će u idućem razdoblju zaposliti dodatnih 75.000. Također je revidirano povećanje ukupnih plaća u iznosu od 350 milijuna USD na preko 500 milijuna USD. Zatim je 24. travnja kompanija priopćila kako će povisiti satnicu i udvostručiti plaće za prekovremeni rad do 16. svibnja. A 13. svibnja kompanija je još jednom produžila razdoblje povećanih plaća do 30. svibnja i revidirala procjenu povećanja ukupne mase plaća na preko 800 milijuna dolara.

Dio analitičara očekuje da će rast prodaje Amazona ubrzati na znatno iznad 40%, a vjerojatno kratkoročno i iznad te brojke. Sve više trgovine seli se online, posebno u Americi.

Mnogi su signali koji govore u prilogu dinamiziranju rasta. Na primjer, na konferencijskom pozivu Wayfaira, navedeno je da je njegov rast prodaje u drugom tromjesečju dosegnuo oko 90%. A na Etsy-jevom konferencijskom pozivu ugdje su predstavljeni rezultati za prvi kvartal, rečeno je da bilježi preko 100%-tni rast u bruto količini robe, odnosno ukupnoj vrijednosti proizvoda naručenih na svojoj platformi.

Tagovi: Amazon, online trgovina, koronakriza, maloprodaja, američka ekonomija, Wayfair, Etsy
PROČITAJ I OVO
Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
SJAJNE BROJKE
Lenovo: Snažan rast prihoda i dobiti
HONG KONG - Grupa Lenovo ostvarila je rekordne rezultate u poslovnoj 2022. godini, zahvaljujući snažnom rastu prihoda u svim poslovnim sektorima i dobiti, uantoč izazovnom makroekonomskom okruženju, objavila je kompanija u četvrtak.
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
KAZNA
Twitter kažnjen sa 150 milijuna dolara u tužbi za zaštitu privatnosti
WASHINGTON - Američka kompanija Twitter pristala je platiti 150 milijuna dolara u tužbi protiv te društvene mreže za zaštitu privatnosti, u srijedu je priopćila Federalna trgovinska komisija (FTC).
Neos i SV Group se udružuju i stvaraju regionalnog IT lidera
SINERGIJE
Neos i SV Group se udružuju i stvaraju regionalnog IT lidera
ZAGREB – Neos, tvrtka specijalizirana za tehnološki napredna IT rješenja i SV Group, tvrtka specijalizirana za razvoj i implementaciju softvera, jačaju zajedničku poziciju na tržištu kroz snažnije korporativno udruživanje.
Huaweijev logistički centar i tvornica kod Budimpešte utemeljeni na 5G-u
5G
Huaweijev logistički centar i tvornica kod Budimpešte utemeljeni na 5G-u
BUDIMPEŠTA - Huawei je u srijedu hrvatskim i novinarima iz bliže regije predstavio svoj europski logistički centar za opskrbu (ESC) s tvornicom u mađarskom mjestu Paty, u kojem se među prvima u Europi kompletan rad, industrijska rješenja i proizvodnja temelje na 5G mreži.
Butković: Pandemija ubrzala digitalizaciju
UBRZANJE
Butković: Pandemija ubrzala digitalizaciju
OPATIJA - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ocijenio je u srijedu na konferenciji u organizaciji Hrvatske udruge za informacijsku, komunikacijsku i elektroničku tehnologiju (MIPRO) u Opatiji, da je pandemija ubrzala digitalizaciju te istaknuo vladinu spremnost na poticanje toga procesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE