GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Amazon zabranio ponudu N95 maski, evo i zašto

Amazon zabranio ponudu N95 maski, evo i zašto
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2020 / 19:01
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Amazon više ne nudi N95 maske široj javnosti, jer daje prioritet isporuci nužne zalihe bolnicama, vladinim agencijama i drugim skupinama uslijed epidemije koronavirusa.

Ranije ovog tjedna, tvrtka je uvela novi odjeljak svoje web stranice posvećen dobavljačima povezanim s COVID-19. Ondje, svaka američka bolnica ili državna ili savezna agencija može ispuniti obrazac za pristup potrebnim predmetima poput N95 maski, kirurških maski, štitnika za lice, kirurških haljina, kirurških rukavica i higijenskih sredstava. 

Web stranica navodi da ne prihvaća zahtjeve šire javnosti, napominjući: "Trenutno ne prihvaćamo zahtjeve pojedinaca ili nekvalificiranih organizacija." Amazon je također napomenuo da neće ostvarivati profit od narudžbi.

Glasnogovornik Amazona rekao je CNBC-u da više ne dozvoljava prodaju određenih predmeta povezanih s koronavirusom u svojoj trgovini kako bi se osiguralo da je bolnici i vladine organizacije tijekom pandemije dostupnim oskudnom zalihama medicinskog materijala.

Osim N95 maski i sličnih maski, Amazon također ograničava pristup javnosti za dijagnostičke setove za utvrđivanje virusa COVID-19, rekao je glasnogovornik. Tvrtka će pratiti dodatne kategorije proizvoda kako bi utvrdila treba li dati prednost prodaji bolnicama i vladinim organizacijama.

Tagovi: Amazon, N95 maske, zaštitne maske, koronakriza, koronavirus u SAD-u
PROČITAJ I OVO
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
ENORMNO
ByteDance utrošio 7 milijuna dolara za lobiranje i oglase u borbi protiv zabrane TikToka u SAD-u
WASHINGTON - TikTok i njegova matična tvrtka ByteDance sa sjedištem u Kini zajedno su ove godine potrošili preko 7 milijuna dolara kako bi pokušali zaustaviti Kongres u donošenju zakona koji bi mogli zabraniti aplikaciju društvenih medija u Sjedinjenim Državama.
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
DOBRE BROJKE
Spotify ugodno iznenadio rezultatima, dionice rastu
NEW YORK - Spotify Technology (SPOT) objavio je u utorak fiskalnu zaradu u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja analitičara. Audio gigant je također ostvario profit jer nastavlja provoditi svoju nedavnu strategiju "učinkovitosti".
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
POTONUĆE
Oštar pad prodaje iPhonea u Kini
PEKING - Appleova prodaja iPhonea oštro je pala u Kini u prvom tromjesečju ove godine, a tvrtka je osjetila jaku konkurenciju domaće marke Huawei, prema novom izvješću tvrtke za istraživanje tržišta Counterpoint Research.
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
DOGOVOR
Apple blizu dogovora s FIFA-om oko TV prava
NEW YORK - Globalno upravno tijelo nogometa FIFA blizu je dogovora s Appleom da toj tehnološkoj kompaniji da svjetska televizijska prava za novi, jednomjesečni klupski turnir, izvijestio je u ponedjeljak New York Times.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE