GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ananas u Makedoniji započeo regionalno širenje

Ananas u Makedoniji započeo regionalno širenje
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 08:16
Autor: SEEbiz
SKOPJE - Ananas e-commerce, dio divizije Nove tehnologije Delta grupe Miroslava Miškovića, lansirao je online platformu u Sjevernoj Makedoniji.Time je ova kompanija počela regionalno širenje koje već neko vrijeme najavljuje.

Nina Angelovska, direktorka za internacionalni razvoj, istakla je da će Ananas.mk nastaviti da postavlja standarde u oblasti e-trgovine i pruža najbolje iskustvo kupcima i partnerima.

Denis Ampov, Country Manager kompanije Ananas.mk, izrazio je uvjerenje da će Ananas.mk postati ključni igrač u oblasti online trgovine i doprinijeti rastu i razvoju digitalne ekonomije, zaposlenosti i privrede u zemlji.

- Ako vam pričam o tome da je čak 97% pošiljaka iz našeg magacina stiglo do kupaca već narednog radnog dana, ako vam kažem da se posjeta našoj platformi mjeri u milionima i da na dnevnom nivou ulistamo na desetine novih trgovaca, onda vam pričam o samo nekoliko ključnih stvari koje smo postigli za prvih godinu dana rada u Srbiji. A sada je red da to isto i još bolje i još efikasnije postignemo u Makedoniji. Nama nije cilj da prestignemo konkurenciju, cilj nam je da svaki prosječan građanin kada pomisli na online trgovinu, klikne na Ananas. Izuzetno sam srećan što je prva zemlja na našoj mapi internacionalizacije baš Sjeverna Makedonija, izjavio je Marko Carević, izvršni direktor Ananas e-commerce-a.

U saopštenju se dodaje da lansiranje Ananas.mk predstavlja početak nove ere e-commerca u Sjevernoj Makedoniji i poručuje se da će Ananas nastaviti da širi svoje prisustvo.

Podsjećamo da je Ananas e-commerce kupio od kompanije Payten 100% vlasništva u makedonskoj kompaniji Vebspot. Na ovaj način Ananas je postao vlasnik brendova za online kupovinu Grouper.mk i Paopao.mk.

Prve prodaje na Ananasu obavljene su u Srbiji u ljeto 2021, a danas Ananas svojim kupcima nudi više od 150.000 različitih proizvoda putem razgranate mreže koju čini višeod 200 partnera. Pokrećući Ananas, kompanija Delta Holding najavila je ambiciju da stvori regionalnog džina u online trgovini i spremnost da u ovaj projekat u prvih pet godina uloži oko 100 miliona eura.

Tagovi: Ananas, Delta Holding, Makedonija, Nove tehnologije, e-trgovina, Miroslav Mišković
PROČITAJ I OVO
Amazon preokrenuo tržište streaming oglasa, a Netflix plaća cijenu
STREAMING
Amazon preokrenuo tržište streaming oglasa, a Netflix plaća cijenu
NEW YORK - Amazon.com ubacio je kukuruz u klipove Netflixovih reklamnih planova.
Adobe povećao izglede za ovu godinu, dionice skočile 15%
BOLJE PROGNOZE
Adobe povećao izglede za ovu godinu, dionice skočile 15%
NEW YORK - Američka softverska tvrtka Adobe povećala je očekivanja za poslovne rezultate za 2024. nakon što je sve veći broj korisnika počeo koristiti tvrtkine alate temeljene na umjetnoj inteligenciji (AI).
Meta željela pokrenuti svoj AI u Europi, ali je naišla na prepreke
AI
Meta željela pokrenuti svoj AI u Europi, ali je naišla na prepreke
SAN FRANCISCO - Američki digitalni div Meta odgađa pokretanja svog novog softvera umjetne inteligencije (AI) u Europi zbog zabrinutosti agencija za zaštitu podataka, piše danas njemačka agencija dpa.
Microsoft ulaže milijarde eura u podatkovne centre u Španjolskoj
INVESTICIJE
Microsoft ulaže milijarde eura u podatkovne centre u Španjolskoj
MADRID - Američka tehnološka tvrtka Microsoft namjerava uložiti 6,69 milijardi eura u razvoj podatkovnih centara u španjolskom Aragonu, pridruživši se Amazonu u planovima koji regiji najavljuju istaknuto mjesto u segmentu poslovanja u oblaku.
Telemach započeo studiju 5G infrastrukture o budućoj povezanosti i mobilnosti u Hrvatskoj i Sloveniji
5G
Telemach započeo studiju 5G infrastrukture o budućoj povezanosti i mobilnosti u Hrvatskoj i Sloveniji
OTOČEC – Konzorcij Telemacha Slovenija, Telemacha Hrvatska, DARS-a, Fakulteta za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani i hrvatske tvrtke OIV danas je predstavio projekt 5G Adria.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE